logo

Никога не слагайте тези 5 неща в микровълновата

Никога не слагайте тези 5 неща в микровълновата

Може да си докарате страшни болести, без дори да подозирате

Вчерашната храна не е толкова полезна и здравословна, ако просто си я претоплим и я хапнем днес. Колкото по-дълго я съхраняваме някъде без да я консумираме, толкова по-ниско е съдържанието на ценни хранителни вещества.

Понякога обаче храната може да стане буквално смъртоносна, ако я претоплите в микровълновата фурна. Удобният домакински уред може да превърне ястията ви в истинска бомба със закъснител. В момента искаме да ви кажем, че мировълновата може да променя структурата на продуктите на молекулярно ниво.

Тя си взе „Кока-кола” и я изсипа в тигана. После се случи нещо невероятно!

Първоначално молекулите в продуктите се подреждат хаотично. Когато се нагрява в микровълнова фурна магнетрона (основният “нагревателен” елемент) ги изгражда в определен ред. Положително заредените частици се поемат в една посока, отрицателно заредени - в друга. Когато електронното поле променя посоката си, молекулите се затоплят до 180 градуса. Само за една секунда броят на тези удари достига пет милиона.

Микровълновата енергия предизвиква движение на молекулите, поради което температурата на продукта се повишава. Качеството на храната обаче се променя драстично. Някои продукти даже въобще не трябва да се консумират.

Как майка на 3 деца свали 76 килограма без диети и изнурителен фитнес

Говеждо

Диетолози определиха най-добрата диета за жени над 40 години

Промените в структурата на молекулите водят до деформация на протеини и мазнини. Повишава се нивото на канцерогенното съединение нитрозодиентоламин. Редовната консумация на предварително загрято червено месо може да доведе до развитие на рак на стомаха и червата.

Мляко

Откакто пия от тази отвара, се простих с досадните тлъстинки в областта на корема

Кърмата например трябва да бъде нагрявана само в топла вода. Под въздействието на микровълните ценните аминокиселини се трансформират в такива, които са токсични за нервната система и бъбреците.

Зърнени храни

Когато молекулите се търкат, свободните радикали се освобождават. Това са молекули без електрони, които лекарите наричат ​​"вампири". В тялото те се опитват да пресъздадат собствената си структура за сметка на други молекули - здрави клетки. Като отнемат от тях електрони, те насърчават клетъчните мутации.

Тази вълшебна отвара топи мазнините докато спите

Зърнените продукти след нагряване в микровълнова печка придобиват канцерогенни свойства. Така се увеличава и развитието на онкологични заболявания.

Замразени плодове

Заради размразяването те губят съдържанието си на витамин Ц и значителна част от други полезни вещества. Особено засегнати от микровълновите вълни са ягодите, борвинките и черешите.

Тази отвара за отслабване се предава в семейството ми от уста на уста, а ефектът й е просто... Уау!

Под действието на микровълните се увеличава концентрацията на токсичен алкалоид соланин в патладжаните например.

Храни в пластмасови кутии

Това често е практика на всички ни в офиса. Затопляме храна, която си носим в пластмасова кутия. Това обаче е много вредно, заото заради температурата пластмасата отделя канцерогенни вещества, които проникват в храната, а после биват консумирани. Това нарушава имунната и ендокринната ни система и предразполага за развитието на рак./ jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

!?!?!?

!?!?!? 19.09.2021 21:55

Тюх язък! Най-обичах да си притоплям ягодите и черешите в микровълновата. А се чудех какъв е този вампир в чинията ми,а пък то се оказа зърнена храна претоплена в микровълновата.