Как майка на 3 деца свали 76 килограма без диети и изнурителен фитнес

Как майка на 3 деца свали 76 килограма без диети и изнурителен фитнес

Американка Мелиса МакГилври, майка на 3 деца, отслабна със 76 кг, докато пътешестваше из планините. Но това стана, след като разбра, че теглото ѝ зависи само от нея и реши да направи кардинални промени в живота си. 

Жената казва, че още от детството си винаги е имала излишни килограми, но най-много напълняла, когато станала пълнолетна. На 19 години Мелиса родила първата си дъщеря, но отношенията със съпруга ѝ били сложни. Тя използва храната, за да се справи със стреса.

Гала разкри най-голямата си тайна, призна на какво се подлага, за да е слаба!

През следващите 20 години Мелиса родила недоносен и слаб си
н, след това втора дъщеря и в миналото си оставила трудните отношения с партньора си в миналото. Излишно е да казваме, че грижата за децата станала приоритетна за нея и тя години наред пренебрегвала собственото си здраве. 

Не след дълго тя тежала 171 кг и продължавала да яде висококалорична нездравословна храна всеки ден. Повратният момент дошъл в увеселителен парк. Тя се опитала да се повози заедно с децата на въртележка, но не успяла да закопчае предпазния колан около тялото си и така провалила разходката. 

Нелеп инцидент преобърна живота на 135-килограмовата Доминик на 180 градуса и я превърна в... (СНИМКИ)

Гледайки реакцията на децата си, Мелиса осъзнала, че през целия си живот се е заблуждавала. Тя винаги се успокоявала, че нейното затлъстяване не притеснява никого, а всъщност се оказало точно обратното.

Жената реши да промени това. Първоначално тя започна да ходи пеш, но дори и това я затруднявало. Първият поход на Мелиса се състоял през 2014 г., когато тя била на 38 години по една равна пътека. Тя била дълга само 1 миля, но Мелиса едва докретала запъхтяна до финала. Чувствала се като пребита, краката ѝ се подули и възпалили. 

На следващия ден жената се чувствала много зле и не можела да отиде никъде, но ден по-късно тя отново покорила 1 сухопътна миля - 1,6 км и продължила разходките през ден. 

В училище всички се присмиваха на 120-килограмовата Джоузи, но когато я видяха на бала... (СНИМКИ)

Жената решила да промени това. Първоначално тя започна да ходи пеш, но дори и това я затруднявало. Първият поход на Мелиса се състоял през 2014 г., когато тя била на 38 години по една равна пътека. Тя била дълга само 1 миля, но Мелиса едва докретала запъхтяна до финала. Чувствала се като пребита, краката ѝ се подули и възпалили. 

На следващия ден жената се чувствала много зле и не можела да отиде никъде, но ден по-късно тя отново покорила 1 сухопътна миля - 1,6 км и продължила разходките през ден. 

Веднага щом започнала да се справя с ходенето по-лесно, Мелиса започнала да изминава по три километра през ден. А когато веднъж навъртяла 5 километра започнала да изминава тази дистанция всеки де. След 18 месеца Мелиса извървявала по 7-10 км през делничните дни и 20 км в неделя. 

72-годишна пенсионерка се отказа от един продукт и постигна вечна младост (СНИМКИ)

Тъй като Мелиса работи като шофьор на Uber, тя има достатъчно гъвкав график, за да практикува този спорт всекидневно и да обръща внимание на децата си. 

Освен ходенето Мелиса направила и ревизия на диетата си, свързана с по-активния начин на живот. Тя не изключила от менюто си определени групи храни, но се старае всичко каквото яде да е здравословно като постно месо, зеленчуци и пълнозърнести храни. 

През деня тя обикновено яде по следния начин:

Закуска: бъркани яйца от половин чаша белтъци с гъби и спанак. 

Втора закуска: ядки или протеинов шейк. 

Обяд: 120 грама риба и сладки картофи. 

Ранна вечеря: пиле или пуйка с каша от киноа или фаро. 

Късна вечеря: бисквити с фъстъчено масло.

/jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Кой ви даде дипломи за 2 клас?

Кой ви даде дипломи за 2 клас? 07.03.2019 7:14

Много грамотно преписано!

Соня

Соня 07.03.2019 7:58

Човек не трябва да се застоява в къщи,неминуемо от скука отива до хладилника.Така отслабнах 10 килограма.Когато ми се проведе излизам нсвън.

фифи

фифи 07.03.2019 9:01

1 км се изминава средно за 15 мин по равен терен....за 10 км трябват 150 мин което е 2часа и половинапри което ти трябват минимум 30 мин почивка..... и значи тя ходи по минимум 6 часа на ден? че кой има това време?