logo

Отслабнете светкавично с този плод, който пази от рак!

Отслабнете светкавично с този плод, който пази от рак!

Всички обичаме да хапваме бонбони, шоколад или сладолед. Ако обаче ги консумираме в неограничени количества ежедневно, рано или късно това ще се отрази много зле на фигурата ни. Има един плод, който освен, че е много вкусен, е и безкрайно полезен.

От jenata.blitz.bg вече ви разказахме за трогателната история на Джоузи, която търпеше ужасни подигравки заради теглото си. Момичето тежеше 120 килограма, но когато я видяха на бала, се случи нещо неочаквано. Споделихме ви и кои са храните на столетниците, които ще удължат живота ви.

Днес ще ви разкрием какви чудеса могат да се случат с организма ви, ако просто консумирате един плод. Освен, че е вкусен, той влияе положително на цялото ви тяло – намалява риска от рак, спомага за отслабването и още много други неща.

Учени обясниха защо трябва да гладуваме

Става въпрос за фурмите. Ето и ползите от консумирането им.

Намален риск от рак на дебелото черво

Фурмите имат благоприятен ефект върху храносмилателната система. Ако ги хапвате всеки ден, ще подобрите функцията на червата. Те спомагат храната да бъде обработена по-бързо. Така вредните бактерии нямат време да навредят на червата ви. С помощта на фурите изхождането се нормализира, а рискът от запек драстично намалява. Хората, които редовно консумират фурми, не се сблъскват с рак на дебелото черво. Учените твърдят, че хапването им увеличава броя на добрите бактерии в червата, които блокират клетките на злокачествените тумори.

Ще станете по-весели и енергични

Съставът на фурмите включва естествена захар, глюкоза, фруктоза и захароза. Консумирайки ги ще започнете да се чувствате много по-силни. Фурмите също така съдържат полезни фибри, калий магнезии и много витамини. Благодарение на тях дълго време ще се чувствате много по-енергични.

Храносмилането ще се подобри

Тъй като в състава на фурмите има голямо количество фибри, то те са идеална храна за хора, които имат храносмилателно разстройство. Могат да заменят шоколада, който е противопоказен за такива пациенти. Този плод спомага за преминаването на храната през червата и намалява риска от запек. В допълнение те помагат при подуване и тежест в корема. Сушените плодове могат да се консумират след, като сте хапвали месо, риба и други тежки ястия, така че тялото да ги усвои по-лесно.

Ще станете по-умни

Фурмите имат благоприятен ефект не само върху храносмилателната система, но и върху работата на мозъка Тези плодове съдържат много Витамин В6, който е необходим за производството на достатъчно количество серотонин и норепинефтин. Тези хормони не само подобряват функцията на мозъка, но и са отговорни за настроението ни, защото помагат на организма да се бори със стреса.

Намален риск от хемороиди

Възпалението или подуването на вените в областта на ректума, може да доведе до развитие на неприятно заболяване като хемороидите. Често то възниква при постоянен запек. Както вече казахме, фурмите засилват функцията на червата, следователно намаляват риска от хемороиди.

Нормализира се работата на органите на сърдечно-съдовата система

Не само храносмилателната, но и сърдечно-съдовата система ще са ви благодарни, ако ядете фурми всеки ден. Тези плодове съдържат много калий, който намалява лошия холестерол в организма и  има положителен ефект върху състоянието на кръвоносните ви съдове. Консумацията на фурми намалява риска от инфаркт или инсулт. Фурмите са много полезни за възрастни хора, защото укрепват сърцето и кръвоносните им съдове./jenata.blitz.bg

Коментирай

taka e

taka e 21.01.2019 2:39

Ако си от постоянно похапващите и винаги си проваляш диетите опитай този изключително нов натурален продукт ,който подтиска апетита ,премахва токсините ,изгаря мазнините и помага в отслабването https://bit.ly/2KrFJA9