logo

Столетници разкриха храните, благодарение на които се радват на дълъг живот и пра-правнуци  

Столетници разкриха храните, благодарение на които се радват на дълъг живот и пра-правнуци  

Почти всеки си имат история за дядо, който през целия си живот е ял мазни и пържени храни и е доживял до 100 години. Разбира се, нито един лекар не би одобрил режима на хранене на един такъв столетник, но това няма абсолютно никакво значение, ако човекът е успял да доживее до тази преклонна възраст. 

В XXI век лекарите всеки ден се опитват да открият продуктите, които ще ни осигурят дълъг живот. Изглежда обаче, че онези, които вече са надхвърлили 100-годишна възраст, вече са открили тайната на дълголетието. Столетници от цял свят разкриват благодарение на кои храни са успели да се радват на пра-правнуци. 

Кисело мляко 

Ежедневната консумация на кисело мляко повишава имунитета. Мюрей Гросън с нетърпение очаква 95-ия си рожден ден. Тайната на дълголетието му се крие в ежедневната консумация на кисело мляко на закуска.

Включете тези 8 полезни храни в менюто си и няма да съжалявате!

Учените потвърждават догадките му, тъй като бактериите в киселото мляко се борят с микробите, дори и със салмонелата. 

Хотдог

Наскоро Хелън Дикмън отбеляза 100-годишния си юбилей. Възрастната дама е успяла да доживее до тази възраст благодарение на, както самата тя твърди, хотдога от увеселителните паркове. Старицата похапвала любимия си сандвич три пъти седмично, като към него задължително прибавяла пържени картофки и диетична кола.

5 причини да ядете манго всеки ден

И въпреки че последните изследвания доказаха, че наденичките оказват много лошо влияние на психичното здраве, опитът на Хелън доказва, че човек трябва да яде всичко, което му се иска. Да живее хотдога! 

Алкохол

Много столетници са установили, че алкохолът, както и смехът, удължават живота. 101-годишната Нанси Ламперти например разказва, че пие по две чаши вино на обяд, чаша ликьор в 4 часа следобед и по една бира в 6 вечерта. След 18 часа възрастната дама не близвала никакъв алкохол. Явно се е грижела за фигурата си.

Тези 5 продукта ще удължат живота ви

110-годишната Агнес Фентън от Ню Джърси пък споделя пред журналисти, че в продължение на 70 години всеки ден пие по 3 бутилки бира и чаша скоч. А  107-годишният Марио Ротоли всяка сутрин прибавял по малко уиски към кафето си и съветва всеки, който иска да просветли и удължи живота си, смело да следва примера му. 

Бекон

Изглежда любимият на всички бекон не е толкова вреден, както твърдят учените и лекарите. Когато попитали Пърл Кантрел в какво се крие тайната на дълголетието й, тя отговорила просто: "Тежка работа и бекон".

102-годишни близначки посрещнаха поредния си рожден ден и шокираха света с тайната си за дълъг живот (СНИМКИ)

107-годишната дама знае много добре какво помага на човека да се държи на крака и яде по 3 парченца бекон всеки ден. 

Чесън, мед, канела, зехтин и шоколад

110-годишният Бернандо ла Пало не препоръчва да приемаме всички тези продукти едновременно.

Смъртоносен ли е шоколадът?

Но е уверен в едно: чесънът, зехтинът, канелата и шоколадът, съчетани с натурални плодове и зеленчуци, са му подарили дълги години живот и здраве. 

Сурови яйца 

Ема Морено, която е родена преди 115 години и е в тройката на най-възрастните хора на планетата, от ранна възраст всеки ден яде по 3 сурови яйца на закуска. За 115-те си години възрастната дама е изяла близо 100 000 сурови яйца. И е убедена, че именно това й е осигурило толкова години живот. 

Каша 

За своите 109 години най-възрастната шотландка - Джеси Галан, може авторитетно да заяви: топла каша на закуска и липсата на всякакви отношения с представители на силния пол, са тайната за дълъг живот.

Вижте какво ще се случи с организма ви, ако всяка сутрин ядете овесена каша

Май неслучайно като малки са ни карали да ядем каша на закуска! 

Суши

Изисканата японска кухня може да ви помогне да живеете по-дълго.

Това растение е дяволски полезно! Неслучайно китайските лечители го използват от древни времена, а в козметиката не могат без него!

117-годишната Мисао Окава е яла суши поне веднъж месечно. А най-любимото й било това с тънко нарязана скумрия. /jenata.blitz.bg

Коментирай