logo

Пием ги всеки ден, но тези напитки причиняват рак при жените

Пием ги всеки ден, но тези напитки причиняват рак при жените

Някои от любимите ни течности може да се окажат много опасни за здравето ни

През последните години броят на диагностицираните жени с колоректален рак се увеличава, особено при хора под 50-годишна възраст.

4 семена за изгаряне на мазнини, с които бързо ще преобразите тялото си за лятото

Изследователи и до ден днешен се опитват да разрешат загадката каква е причината за широкото разпространение на тази така тежка диагноза.

Ново проучване на Медицинският факултет на Университет във Вашингтон установиха връзка между определени напитки, които хората консумират ежедневно и повишения риск от рак на дебелото черво при жени под 50 годни.

Динамична диета топи всички излишни мазнини

Резултатите показват, че прекомерната консумация на сладки напитки през юношеството (на възраст от 13 до 18 години) може да увеличи риска от заболяването.

Изследването е публикувано на 6 май в списание Gut и предоставя допълнителна подкрепа за усилията за обществено здраве, за да насърчи хората да намалят захарта.

„Колоректалният рак при младите хора е сравнително рядък, но фактът, че честотата му нараства през последните десетилетия и не е ясно защо, трябва да обърне фокуса върху него, а превенцията да стане приоритет“, казва авторът на научното изследване Ин Цао, професор по хирургия и медицина в Катедрата по обществено здраве във Вашингтонския университет.

Тази напитка гори излишните мазнини като с вълшебна пръчица

„Поради повишената честота на рака на дебелото черво при по-младите хора, средната възраст на диагностицираните е спаднала от 72 на 66 години“, добавя той.

Жените, които пият само чаша подсладени със захар напитки седмично, имат над два пъти по-малък шанс да развият рак на дебелото черво.

Изследователите изчисляват 16% увеличение на риска от развитието му. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай