Тази напитка гори излишните мазнини като с вълшебна пръчица

Тази напитка гори излишните мазнини като с вълшебна пръчица

Според експертите, консумацията на такъв сок драстично намалява количеството на белите мазнини

Китайски учени от Нанкин установиха, че определена напитка насърчава изгарянето на мазнините и намалява риска от диабет и сърдечни заболявания. Изследването им е публикувано в European Journal of Nutrition.

Авторите са провели експериментите си върху лабораторни мишки. Те са хранили гризачите с продукти с високо съдържание на мазнини.

След това в продължение на 10 седмици са давали на експериментална група сок от микрозелени броколи, а на контролната са инжектирали лекарство, което е трябвало да действа подобно на медикаментите за лечение на диабет тип 2 при хората.

4 семена за изгаряне на мазнини, с които бързо ще преобразите тялото си за лятото

Очаквало се е лекарството да повиши инсулиновата чувствителност при контролната група, което да помогне на организма да разгради захарта и да я използва като гориво, вместо да я съхранява като мазнина или да повишава кръвната захар.

Учените били изненадани, когато мишките, третирани със сок от микрозелени броколи, показали впечатляващи резултати.

Според експертите, консумацията на такъв сок драстично намалява количеството на белите мазнини, които се натрупват главно около средната част на тялото и увеличават риска от сърдечни заболявания и диабет.

Нещо повече, сокът е подобрил търпимостта към глюкоза, понижил е нивата на инсулин и е намалил инсулиновата резистентност.

Динамична диета топи всички излишни мазнини

Изследователският екип съобщава още, че съставът на чревната микробиота на мишките се е променил, което е довело до очевидни противовъзпалителни и антиоксидантни ефекти.

Също така, сокът от микрозелени броколи може да увеличи антиоксидантния капацитет на черния дроб и да намали натрупването на мазнини в органа. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай