logo

Само едно парченце от този плод и с тялото ви ще се случат истински чудеса!

Само едно парченце от този плод и с тялото ви ще се случат истински чудеса!

Една райска ябълка сутрин ще ви осигури енергия за целия ден

Райската ябълка е изключително ценен и полезен плод. В нея се съдържат огромна количество полезни микроелементи и оказва изключително благоприятно влияние върху организма.

Благодарение на изобилието от глюкоза и фруктоза, което се съдържа в нея, само с две-три парченца от този вкусен плод, ще успеете да залъжете глада си. 

И въпреки че в ябълките съдържанието на мед и цинк е по-голямо, в този плод има много натрий, калий, магнезий, калций и желязо. Хранителните фибри в райската ябълка също са много повече, отколкото в обикновените ябълки. 

Тя е много подходяща за хора с наднормено тегло, защото съдържа много малко калории - само 66 ккал. на 100 грама. И изобщо не трябва да се притеснявате, че е сладка. Изсушеният плод помага при високо кръвно налягане, достатъчно е да ядете по 2-3 парченца всеки ден.

За нищо на света не изхвърляйте ягодовите опашчици! Вършат чудеса! (СНИМКИ)

Този полезен плод помага и при заболявания на стомашно-чревния тракт. За да се справите с диарията, трябва да нарежете на парченца 6 ябълки и да ги залеете с три чаши гореща вода. Оставете да покиснат 30 минути, покрити с капак. Отварата се пие студена, по една чаша на два до четири часа. 

Една райска ябълка сутрин ще ви осигури енергия за целия ден. Този плод е чудесно средство за профилактика срещу рак, камъни в бъбреците и белодробни заболявания.

Райската ябълка притежава и диуретичен ефект. Тя тонизира и подмладява организма, помага при разстройства на нервната система и дори забавя процеса на стареене. И нещо много важно - подобрява настроението. Тя ще бъде много полезна и за хора, които имат проблем със зрението. 

Тези продукти са много полезни, но съчетанието им се отразява пагубно на здравето

А освен всичко останало, е и отличен антиоксидант.

Защо този плод е толкова полезен? Всичко се дължи на химичния му състав. Той има висока хранителна стойност, дължаща се на съдържащите се в него глюкоза и захароза. Също така е богат на Витамин С, А, желязо, калций, мед, манган, калий.

В плодовете на райската ябълка се съдържат и лимонена и ябълчена киселина.  

Тя е много полезна за хора, страдащи от сърдечно-съдови заболявания, както и от атеросклероза, защото в нея се съдържа много натрий, калий, магнезий, калций и желязо.

Лекарите мълчат: 6 признака, че прекалявате с чашите вода дневно

Въпреки полезните си свойства, райската ябълка не се препоръчва при хора, които страдат от диабет заради високото си съдържание на фруктоза и глюкоза.

При избора на плода трябва да обърнете внимание на размера, цвета и състоянието на горните му листенца. Зелените листа и бледият цвят говорят, че райската ябълка още не е узряла. Ако по плода има големи кафяви и малки тъмни петна - плодът е започнал да се разваля.

Най-вкусните райски ябълки имат равномерен яркооранжев цвят, на допит са меки и имат размер колкото женски  юмрук.  

Ето какви чудеса ще се случат с тялото ви, ако ядете по 2 банана дневно

Райските ябълки могат да се съхраняват в хладилника, като внимавате да не ги нараните и увредите. За дългосрочно съхранение плодовете могат да се измият със студена вода, да се нареждат на филийки и да се замразят във фризера.

При ниски температури плодовете запазват свойствата си в продължение на шест месеца.

Ако райска ябълка не е узряла достатъчно, трябва да се държи топло в продължение на няколко дни, например на кухненската маса. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай