logo

Съчетанието на 2 продукта може да предотврати развитието на рака

Съчетанието на 2 продукта може да предотврати развитието на рака

При замяна на един от двата продукта с друг, ефектът значително намалява, отчитат специалистите  

Учени от Националния университет в Сингапур направиха важно откритие в борбата с рака.

В хода на свое научно изследване специалистите са установили, че комбинацията от кисело мляко и броколи  помага за намаляване на риска от развитие на онкологични заболявания, пише food.news. 

Експериментът им с лабораторни гризачи е показал, че тази комбинация елиминира до 75% от злокачествените ракови клетки в дебелото черво. При замяна на един от двата продукта с друг, ефектът значително намалява, отчитат специалистите. 

Лекар разкри какво са яли хората, победили рака в последен стадий

Експертите уточняват, че съчетанието на пробиотиците с броколи действа само по отношение на раковите клетки на дебелото черво. При други онкологични заболявания тези продукти не спират злокачествените процеси.

Изследователите припомнят, че този не особено популярен сред потребителите зеленчук съдържа витамини, минерали, фибри и дори антиоксиданти.

Учени разкриха колко лук трябва да ядем, за да се спасим от рака

Последните неутрализират щетите, причинени от свободните радикали. Което пък, от своя страна, предотвратява възпалителните и съответно злокачествените процеси в организма.

Освен това, зеленчукът намалява количеството на вредните вещества в организма. Става въпрос за "лошия" холестерол и триглицеридите. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Малей

Малей 27.03.2020 14:01

ще правим таратор с броколи