logo

Учени разкриха колко лук трябва да ядем, за да се спасим от рака

Учени разкриха колко лук трябва да ядем, за да се спасим от рака

Най-голям ефект от това растение може да се постигне чрез комбинирането на "зеленчуковата диета" със здравословния начин на живот

Лукът може да бъде полезен не само за укрепване на имунитета в сезона на есенните настинки, но и за предотвратяване на рака. До този извод са стигнали учени от Китай. 

Според изследването им, консумацията на лук помага за намаляване на риска от рак на дебелото черво. Най-голям ефект от това растение може да се постигне чрез комбинирането на "зеленчуковата диета" със здравословния начин на живот.

Специалистите са работили с 833 пациенти с колоректален рак. Данните са сравнени с тези на други 800 души от същия пол и възраст, но без онкологично заболяване.  

Полезните свойства на картофа, за които мнозина дори не подозират!

Хранителните навици на доброволците също са взети под внимание. Оказало се, че тези, които редовно включват суровия лук в менюто си, имат всички шансове да се защитят от коварното заболяване.

Кои са веществата, които влияят толкова добре на организма обаче, учените не съобщават. 

Основавайки се на здравните показатели на жителите на североизточните региони на Китай, изследователите са изчислили, че за ефективна превенция на злокачествените образувания на дебелото черво, трябва да се ядат по 16 килограма лук годишно. 

Това растение е повече от уникално и бори куп болести!

Можете да го добавяте към салати и закуски или да го консумирате в чист вид, нарязан на малки парченца.

Д-р Чжи Ли съветва да ядем пресен лук и чесън, както и техните стъбла. В менюто си трябва да включим и повече зеленчуци, пресни или задушени, или приготвени на пара.

Дори не подозирате какво може да се случи с организма ви, ако ядете чесън всеки ден

Този съвет е полезен не само за тези, които искат да избегнат опасния рак, но и за всички, които искат да отслабнат, без да навредят на организма си. 

Между другото, наскоро американски онколози представиха резултатите от ново проучване, което отчита ръст на заболеваемостта от рак на дебелото черво сред младите хора.

Тези продукти са много полезни, но съчетанието им се отразява пагубно на здравето

В проучването са участвали хора на възраст от 20 до 49 години от 9 държави с високи доходи.

Сред възможните причини за възникване на заболяването при тях се посочват прекомерната консумация на готови продукти и фаст фууд, както и честото лечение (в детска възраст) с антибиотици. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай