logo

Лекар разкри какво са яли хората, победили рака в последен стадий

Лекар разкри какво са яли хората, победили рака в последен стадий

Кели Търнър е срещала много пациенти, които са били убедени, че им остават дни живот, но изведнъж болестта влиза в ремисия

Ракът е коварно заболяване, което отнема живота на все повече млади хора. Много рядко, но все пак в някои случаи болестта може да бъде спряна, дори когато е в последен стадий. 

Такива случаи най-често се обясняват с индивидуални обстоятелства. Но има мнение, че диетата може да окаже голямо влияние на вероятността за успех.

Почти всяка жена се подлага на тази козметична процедура, а тя води до рак на гърдата

Кели Търнър, психотерапевт, практикуващ палиативна терапия при раково болни, е провела свое изследване, за да изясни има ли връзка между случаите, в които пациенти са успели да победят коварното заболяване, и храната, която са консумирали. 

Търнър отбелязва, че в практиката си е срещала много хора, които са били убедени, че им остават дни живот, но изведнъж болестта влиза в ремисия. В някои случаи ракът отстъпвал за кратко, но няколко от пациентите й вече живеят повече от две години, състоянието им е стабилно и се подобрява. 

Учени разкриха колко лук трябва да ядем, за да се спасим от рака

Според специалиста, това се дължи на факта, че на определен етап пациентът е променил начина си на хранене. Тя се позовава на данните от няколко научни труда, които показват, че меню, в което 50% от храната са растителни продукти, удължава живота на пациентите с различни сериозни заболявания.

В него трябва да са включени главно плодове и зеленчуци, малко количество зърнени храни, ядки, риба, месо и млечни продукти. 

Уж безобидни симптоми, които обаче алармират за рак

Освен това тя е попитала пациентите си какви храни консумират най-често. В списъка се оказали авокадо, целина, домати, чушки, целина, салата, банани, стафиди, бобови растения и грейпфрут. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай