logo

Сензационно: Откриха естествен лек за рака!

Сензационно: Откриха естествен лек за рака!

Източникът на добрата новина „живее“ в дълбините на Индонезийския залив

Ракът е една от най-коварните, но за съжаление и често срещани, болести. За съжаление късното му откриване може да се окаже фатално, а лечението понякога е много трудно.

Именно заради това всички медици са категорични, че редовната диагностика е най-добрата превенция срещу всички видове рак.

Имате ли някои от тези признаци, тичайте при гинеколога - може да имате рак!

За жените най-опасни се оказват рака на гърдата, както и рака на шийката на матката. Честите посещения при гинеколог и мамолог трябва да влязат в календара на всяка дама, която държи на себе си и здравето си.

5 ранни симптоми на рак на гърдата, които най-лесно се пропускат СНИМКИ

Лечението на болестите може да е наистина трудно, но сега учени от Медицинския университет в Южна Каролина в САЩ съобщиха новина, която обнадеждава всички. Те заявиха, че са открили естествен лек, който убива рака.

Изследователите от Медицинския университет откриха, че вещество, получено от тялото на морски гъби, които живеят в Индонезийския залив на Манадо, може да спре растежа на раковите клетки на шийката на матката. Това съобщава в медицинско съобщение на MedicalXpress.

Доказано! Размерът на бюста има връзка с рака на гърдата

Учените са изследвали ефекта на манзамин А върху раковите клетки в четири различни клетъчни линии на рак на шийката на матката. Оказа се, че веществото спира растежа на злокачествена неоплазма и причинява смъртта на злокачествените клетки. Прави впечатление, че за нормалните клетки ензимът е безопасно.

 

ТОП 7 на необичайните симптоми на рак на шийката на матката

Изяснява се, че манмазин А се произвежда от многоклетъчни морски животни, водещи прикрепен начин на живот. Вещество, отделено от морски гъби, намалява нивата на експресия на специфичен протеин, наблюдаван при рак. Структурата на манмазин А е подобна на известните протеинови инхибитори, но десет пъти по-ефективна от тях.

Следващата стъпка, според учените, ще бъде да се тества влиянието на веществото върху организма на животните, след което ще има клинични изпитвания, включващи хора. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай