Скоро учени от университета в Лийдс публикуваха резултати от свое проучване, което е продължило 17 години. В него участваха жени на възраст от 35 години до 39 години - общо 32 147 гуши.
Диетолог: Не яжте семките на динята! Опасно е!
Експертите най-вече са следили и са се интересували от това какво си хапват жените и как начинът им на хранене влияе на здравето им.
Резултатите са категорични, че има един вид храна, който предразполага всяка жена към появата на рак, а експертите препоръчват представителите на нежния пол да я избягват.
Невероятно! 90-годишна баба с 4 млн. абонати пусна маска за еластичност на гърдите (СНИМКИ)
По време на проучването бяха идентифицирани 4 основни група храни:
Първият включва тези, които ядат червено месо, домашни птици и риба веднъж седмично.
Вторите са тези, които предпочитат да хапват риба веднъж седмично.
Третите са тези, които ядат и пилешко и риби веднъж седмично.
Четвъртата група е от тези, които ядат предимно червено месо, а по-рядко риба или пилешко.
Под червено месо авторите на изследването визират свинско, говеждо, агнешко, странични продукти и полуфабрикати от червено месо.
Сравнявайки здравословното състояние на всички тези жени, учените установяват, че тези, които се придържат към четвъртия тип хранене, са по-склонни да развият рак на ректума. Честно казано трябва да се отбележи, че броят на такива жени все пак е малък. /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!