logo

Те бяха истински красавици, но любовта им към солариума ги превърна в... СНИМКИ 18+

Те бяха истински красавици, но любовта им към солариума ги превърна в... СНИМКИ 18+

Учените свързват ръста на смъртността от рак с вредното ултравиолетово лъчение, което може да повлияе на структурата на ДНК-то

Тъмни кървави струпеи по лицето, зеещи дупки в бузите и носовете и дълбоки рани по цялото тяло... Звучи като филм на ужасите, но всъщност става въпрос за реални истории на млади жени, пише The Sun.

Зловещите им рани са причинени от коварно заболяване, развито заради любовта им към изкуствения тен и солариумите. 

Дамите показват страховитите си лица, за да предупредят всички за ужасяващите последици от посещенията си в местата, в които бързо и лесно се сдобиваш с бронзов загар. По думите им, пристрастеността към хубавия тен води до рак на кожата.

Пет опасности, които съсипват здравето, дебнат в солариума! СНИМКИ

Тони Уилоуби е качила своя снимка във Фейсбук, на която се виждат ужасяващите червени рани с корички, покрили цялото й лице.

"Ето как може да изглежда лицето ви, ако имате рак на кожата.Ако някой се нуждае от малко мотивация, за да спре да ходи в солариума и да се излага на слънце, ето я!", пише младата жена. 

Внимание, дами! Събирането на тен по монокини е много опасно!

Тони посещавала солариум пет пъти седмично, а сега се страхува да умре заради 2-годишния си син.

Тя призовава всички дами да използват слънцезащитни кремове и да избягват тези обекти.

24-годишната медицинска сестра Джейд Трашър също споделя горчивия си опит от солариумите. Започва да ги посещава на 13-годишна възраст. Прави си по три 20-минутни сеанса седмично в продължение на 11 години.

През 2014 г. на носа й се появява петно, което започнало да й причинява огромна болка и постепенно да увеличава размерите си. Накрая лекарите й поставили страшната диагноза рак. Медиците отстранили тумора и раната вече е заздравяла.

"Имах солариум в дома си, но го изхвърлих. Не исках да го продавам, защото не желая някой друг да мине през това, през което съм преминала аз", добавя тя.

Медицинската сестра се надява тийнейджърите да прочетат историята й и да разберат за всички опасни последици, които крият солариумите.

Гореща мадама си направи изкуствен тен, а минути след това на крака й се появи нещо шокиращо, което я беляза отвратително! (СНИМКИ)

Друга жена на име Кори Фелц пък разказва как когато била на 13 години, връстниците й не спирали да я дразнят, че кожата й е много бледа. За да сложи край на тормоза, тя започнала да ходи на солариум. И така до 27-годишна възраст, когато не й се наложило да отстрани бенка, появила се над устната й.

От операцията й останал ужасяващ белег на лицето.

Сега Кори ходи на химиотерапия, а по тялото й са се появили куп тъмни петна, които също са в резултат на придобиването на изкуствен загар.

За последните 19 години 42-годишната Лиса Пейс се е подложила на 90 операции, след като през 2000 г. лекарите й поставят диагнозата меланом.

Ще се разплачете от смях щом видите какво им се е случило на тези хора с изкуствен тен (СНИМКИ)

По думите й, заболяването било предизвикано от честите й ходения в солариума. Пейс се пристрастила към изкуствения загар в горните класове на училище.

За да се справи с меланома, тя била принудена да си присажда кожа на всеки три месеца.

7 ранни симптома за рак на кожата, бързо тичайте при лекаря, ако....

Изданието отбелязва, че учените свързват ръста на смъртността от рак с вредното ултравиолетово лъчение, което може да повлияе на структурата на ДНК-то.

Така от 1970 година, когато във Великобритания започват да се появяват солариуми, броят на хората, починали от рак, се е увеличил четворно. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

Коментирай