logo

Тези неща съсипват имунитета, откажете се от тях!

Тези неща съсипват имунитета, откажете се от тях!

Въпреки че нито една храна не е вълшебно лекарство, похапвайки здравословно, активизираме резервните сили на организма си в кратки срокове и успяваме да се преборим по-бързо с различните инфекции

Предстоящият есенно-зимен период е време на настинки и грипове, затова е много важно активно да се ангажираме с укрепване на здравето и повишаване на имунитета си.

Най-важни, разбира се, са разходките на чист въздух, спортът и отказът от лоши навици. Храненето също играе важна роля в укрепване на имунитета.

Въпреки че нито една храна не е вълшебно лекарство, похапвайки здравословно, активизираме резервните сили на организма си в кратки срокове и успяваме да се преборим по-бързо с различните инфекции. 

От jenata.blitz.bg сме убедени, че сте наясно с нещата, които е добре да консумирате, за да предотвратите евентуално заболяване, затова днес ще ви разкрием към какво не е добре да посягате, ако искате да се радвате на крепко здраве.

По думите на диетолога Елена Игнатикова, доста пагубно въздействие върху имунната система имат сладките изкушения, без които мнозина не могат. 

Злоупотребата със сладко, казва експертът, води до намаляване на активността на клетките на имунната система.

Диетолог посочи най-полезното месо за силен имунитет

"Ако ядете сладкиши, бисквитки, меденки или пиете сладки газирани напитки в големи количества, т.е. три или повече пъти дневно, това ще увреди имунната система", предупреждава специалистката. 

Игнатикова добавя, че хората с диабет и други нарушения на въглехидратната обмяна са сред най-уязвимите към инфекции категории от населението. Тя препоръча да забравят за сладкишите в момента, в който броят на заразените с коронавирус започне стремглаво да расте.

Консумацията на алкохол също допринася за намаляване активността на имунните клетки, отбелязва още лекарката.

"Смята се, че 50 грама водка ще дезинфекцират всичко вътре, но това не е вярно. Алкохолът е само в ущърб на организма", подчертава тя. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай