logo

Диетолог посочи най-полезното месо за силен имунитет

Диетолог посочи най-полезното месо за силен имунитет

Освен плодовете и зеленчуците, протеинът също е много важен, за да сме устойчиви на вирусите, които върлуват

Всеки знае, че за повишаване на имунитета, е необходимо да се консумират витамини, които могат да бъдат открити в изобилие в плодовете и зеленчуците. 

Но диетолозите напомнят, че протеинът също е много важен, за да се радвате на силен имунитет, особено сега, когато навън върлуват всякакви вируси.

Основният източник на качествен протеин е месото. А най-полезното за имунитета месо е пилешкото филе! Работата е там, че в 100 грама от него се съдържа цялата ни дневната нужда от така необходимия протеин. 

Не докосвайте тези храни! Те са убиец на имунитета!

Специалистите са категорични, че пилешкото месо е предимно протеинова храна. Именно протеините се разграждат до аминокиселини, необходими за "изграждането" на организма.

При дефицит на каквито и да е аминокиселини, нашите имунни клетки, които синтезират имуноглобулини, просто не са в състояние да изграждат имуноглобулини в нужното количеството.

В допълнение, в него се съдържат елементи като левцин, изолевцин и фенилаланин, които са от огромно значение за здравето и имунитета.

Внимание, не яжте тези храни – опасни са за здравето!

Калият, фосфорът и витамините А, В1 и В2 създават своеобразна защитна бариера за тялото. 

Пилешкото филе често се включва в различни диети, като един от източниците на протеини, което го прави изключително подходящо и за всички, които внимателно следят за фигурата си! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

баба

баба 22.12.2020 10:44

Пилетата от магазина са пълни с антибиотици и ваксини и свалят имунитета. Селско пиуле може да се яде, ако има такова.

tyo

tyo 22.12.2020 11:17

Откъде преписвате тези глупости? Всички меса съдържат между 18 и 25 гр. протеин на 100 гр. И това е половината от дневната доза

Истината

Истината 18.09.2022 12:33

Яйцата ,домашните яйца са вашият протейн . Пилешкото е пълно с естроген и антибиотици „Опасно е за мъжете .Простатата се увеличава от него .