logo

Учени откриха невероятна полза от обилната закуска

Учени откриха невероятна полза от обилната закуска

Те са провели 3-дневен експеримент, в който са участвали 16 доброволци, разделени в две групи

Обилната закуска може да помогне в борбата със затлъстяването и диабета. До този извод са достигнали учени от Германия, чието изследване бе публикувано в Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Те са провели 3-дневен експеримент, в който са участвали 16 мъже, разделени в две групи. Участниците в първата са яли нискокалорична закуска (11% от дневната норма) и висококалоричен обяд (69% от нормата), а във втората - обратно. След това били разменени.

Двете групи са приемали едно и също количество храна. 

С тази закуска ще свалите 5 килограма за нула време!

Учените са пресметнали енергията, отделена след хранене, нивото на кръвната захар и са анализирали внимателно данните от въпросника, в който участниците са оценявали нивото на глад и апетит.

Оказало се, че след обилна закуска човешкото тяло изразходва 2,5 пъти повече енергия, отколкото след подобен висококалоричен обяд или вечеря. Нивата на глюкоза и инсулин в кръвта също са намалели. 

След лека закуска гладът и апетитът за сладкиши били много по-изразени, отколкото при едно стабилно сутрешно хапване. 

Опасна закуска: Лекари посочиха нещата, за които е най-добре да забравим рано сутрин

Така експертите са достигнали до извода, че "за да се предотврати затлъстяването, дори и в условия на хипокалорична диета, човек трябва да предпочете обилната закуска".

Твърди се, че подобно хранене ще помогне за по-лесното справяне със заболявания като затлъстяване, диабет и други метаболитни нарушения.

Какво се случва с тялото и здравето на жените, които ядат сланина

"Препоръчваме както на пациенти, страдащи от затлъстяване, така и на здрави хора, да ядат максимално обилна закуска, а не обяд. 

Това ще им позволи да намалят теглото си и да предотвратят развитието на метаболитни нарушения", се казва в статия на Джулиана Рихтер от Университета в Любек. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай