logo

Опасна закуска: Лекари посочиха нещата, за които е най-добре да забравим рано сутрин

Опасна закуска: Лекари посочиха нещата, за които е най-добре да забравим рано сутрин

Закуската е най-важното хранене за деня. Неслучайно хората са казали: "Закуската изяж сам, обяда раздели с приятел, а вечерята дай на врага си".

Много е важно първото хранене за деня да ни осигури енергия за целия ден. Според диетолозите качествената закуска може да ни даде 700 ккал, които ще бъдат изгорени през дългия ни натоварен ден. Но за да бъде закуската наистина полезна и да не води до затлъстяване, в нея трябва да бъдат включени само правилни продукти.

За да се храним правилно и здравословно, специалистите съставиха списък на нещата, които не трябва да присъстват на трапезата ни рано сутрин. Запознайте се внимателно с него и си помислете много добре дали утре отново ще сложите на масата някоя от любимите си храни, която със сигурност фигурира в него. 

Палачинки 

Този продукт, приготвен от бяло брашно и сладка плънка, предизвиква рязко колебание в нивата на кръвната захар.

Дори не подозирате какво може да се случи с организма ви, ако ядете чесън всеки ден

Освен до наднормено тегло, такава закуска може да повлияе неприятно на психичното и емоционалното ви състояние и да ви направи раздразнителни, казват експертите.

Сладки неща

Научните изследвания показват, че голямо количество въглехидрати на закуска води до преяждане при следващите хранения. 

Тост от бял хляб

Белият хляб съдържа много калории, но малко фибри.

Хлябът ни съсипва! Ето какво ще се случи с тялото ни, ако спрем да го ядем всеки ден! (СНИМКИ)

А в препечената коричка могат да се образуват канцерогенни вещества.

Шоколадови пасти  

Учените са изчислили, че в готовите шоколадови пасти се съдържа рекордно количество захар. Подобна доза рано сутрин ще доведе до това, че в процеса на усвояването й енергията ще се изпари в разгара на деня и ще бъде заменена от чувство на умора и сънливост.

Учени установиха кои жени живеят до 90 и повече години

Освен това в подобни сладки изкушения може да има палмово масло, което изобщо не е полезно за организма. 

Оризова каша

Повишеното съдържание на въглехидрати, изобилието на нишесте и липсата на груби фибри са перфектна комбинация, която позволява на калориите, които се съдържат в нея, да се установят в мастната тъкан.

3 неща, с които да замените сладкото, за да отслабнете

Мляко

Не че този продукт е неподходящ. Просто не трябва да пиете млякото на празен стомах. Когато го правите преди ядене, то може да предизвика киселини и обриви по кожата.

Яйца с бекон

Понякога можете да си позволите да закусите яйца с бекон, но не трябва да го правите всеки ден. В това ястие се съдържа прекалено много холестерол и наситени мазнини, с които да навредите на здравето си. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай

Андонова

Андонова 31.03.2019 18:41

Слаби редатори и преводачи. Някой чувал ли за оризова каша за закуска? Българите не ядат такова нещо, нито се прелага в хотели. Освен това тостовете се произнасят, не се ядат. Вероятно имате предвид препечени филийки, което на англ език е тоуст. Но има речници, ако не можете да превеждате.