logo

Какво се случва с тялото и здравето на жените, които ядат сланина

Какво се случва с тялото и здравето на жените, които ядат сланина

Присъдата е окончателна: Това очаква всички, които ядат сланина  

Сланината е една от най-противоречивите храни по отношение на ползите или вредите за организма. Има много мнения на експерти за ефекта на сланината върху здравето и доказването му както като положителен, така и като отрицателен. 

Най-често интерес предизвиква въпросът как сланината влияе на женското тяло и ако тя наистина е полезни - с какво точно.

Тези натурални продукти борят хроничната умора

Датският учен и професор по медицина Уфе Равнсков в своето изследване „Митове за холестерола“ доказва, че вредата от сланината наистина е мит, а за организма, в частност за женския, този продукт е от голяма полза. 

Разбира се, става въпрос за малки порции и не за присъствие в ежедневната диета. Сланината също е вредна, подобно на други мазнини, но само в случай на изключително нескромна консумация на този наистина вкусен продукт.

Не е истина колко полезна е дъвката! Бори излишните килограми и...

Арахидоновата киселина е най-полезният компонент на сланината за жените. Тази ненаситена мазнина има положителен ефект върху функционирането на женското тяло като цяло и между другото е много дефицитна. 

Арахидоновата киселина премахва токсините от тялото, повишава имунитета (сланина с чесън - универсалната превенция на настинките), подобрява метаболизма и насърчава работата на мозъка. 

Млад татко умили мрежата със СНИМКА на бебето си, но един мъж го попари с истината

Освен това, малки порции сланина нормализират функцията на храносмилателния тракт и облекчават типичните храносмилателни проблеми.

Сланината се счита за отличен източник на полезни вещества за кожата и косата. Холинът и ретинолът, които са част от продукта, помагат на кожата да поддържа свежест и също така придава на косата естествен блясък. 

Ужас, боя за коса едва не уби млада жена СНИМКА 18+

Редица витамини, влизащи в състава на обикновената свинска сланина, задължително присъстват в женските шампоани, така че няма съмнение за ползите от тях. 

Между другото, сланината може не само да яде, но и да се правят маски от нея или да се смазва косата. Това също дава отличен резултат. 

„Диетата на Буда“ или 6 правила от най-стария и доказан метод за отслабване

Сланината е много полезна и за жени, които ще раждат скоро. Тя е отличен източник на калории за бременни жени, а също така спомага за попълване на необходимия запас от мазнини, което е естествен процес по време на бременност. 

Между другото, с помощта на сланината може да отслабнете, колкото и парадоксално да звучи това. 20-30 грама от продукта няма да навредят на фигурата, но ще създадат усещане за ситост и ще бъде по-лесно за една жена да спазва диета за отслабване./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай