logo

Внимание, ето кои 3 храни са по-опасни и от захарта

Внимание, ето кои 3 храни са по-опасни и от захарта

Често си мислим, че се храним здравословно, но понякога точно там се крие основният проблем за здравето ни

Всички сме чували колко опасна за здравето е захарта. Именно заради това преди време от jenata.blitz.bg споделихме какво се случва с организма ни, ако спрем да ядем захар.

Приемът на „бялата смърт“ – както наричат захарта, е неизменно заклеймяван от редица диетолози. Често чуваме за опасностите от захарта, забравяйки, че понякога в ежедневната ни диета има повече нездравословни храни. 

Преди да излезете от дома си задължително оставете лъжица със захар и вода в двора или на терасата! Причината ще ви шашне (СНИМКИ)

В помощ на всички от jenata.blitz.bg решихме да съставим много важен списък. Той е на храните, които според лекарите, са по-опасни от захарта. Според тях те са точно три.

Ето кои са трите храни, които са по-опасни и от захарта:

Нитритни продукти
Веществата, наречени нитрити, се използват за увеличаване на срока на годност на много храни. Те се „намират“ под формата на консерванти и оцветители. Най-често те се добавят към консерви, колбаси и преработено месо. Прекомерната консумация на храни, съдържащи нитрит, е изпълнена с риск от проблеми с храносмилането.

Онемях щом свекървата ми каза какво мога да правя със захарта! СНИМКИ

Изкуствени подсладители
Изглежда, че яденето на храни с изкуствени подсладители трябва да навреди по-малко на фигурата и здравето ви, но в действителност това не е така. Изкуствените подсладители не могат да подлъжат мозъка да не получи сигнал, че сте яли нещо сладко. 

В резултат това води до консумация на повече храна и увеличаване на чувството за глад. Разбира се, не е необходимо да говорим за ползите за фигурата и здравето в този случай.

70-годишната Каролина не е яла захар от 28 години и ето как изглежда СНИМКИ

Енергийни напитки
Първо, те имат голямо количество подсладители, които вече бяха споменати по-горе, и второ, има много стимуланти, които са вредни за организма. По-специално тези напитки влошават настроението, апетита и съня. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Джи

Джи 05.07.2021 7:43

Абсолютни глупости!