70-годишната Каролина не е яла захар от 28 години и ето как изглежда СНИМКИ

70-годишната Каролина не е яла захар от 28 години и ето как изглежда СНИМКИ

Решението да се откаже от нея е едно от най-важните, които е взимала в живота си

Популярното днес предизвикателство „21 дни без захар“ не е нищо в сравнение с начина на живот на Каролина Хартц от Австралия. Жената не е яла захар от цели 28 години и казва, че тя изобщо не й липсва.

Наскоро австралийката отпразнува 70-ия си рожден ден и изглежда повече от невероятно: изпъната кожа, здрава коса и сияещи очи. Каролина е пълна с енергия, плува, тича и обича да играе тенис.

Тази напитка ще ви дари с вечна младост и дълъг живот

Много малко хора на нейните години могат да се похвалят с такъв външен вид и самочувствие. А решението да се откаже от захарта за нея е едно от най-важните, които е взимала в живота си. 

"С всяка година ставаме все по-стари, метаболизмът ни се забавя и става все по-трудно да се поддържаме във форма", казва Каролина.

Не е за вярване какво ще се случи с тялото ви, ако ядете фурми 3 седмици

В родината й броят на хората с наднормено тегло се увеличава с всяка година. Кой е виновен за това - захарта и бързата храна, разбира се! 

След 40-ата си година половината от населението на Земята спира да грижи за себе си. Каролина обаче решила да не се поддава на изкушението и да вземе живота си в свои ръце. 

Така се отказала от всички продукти, които съдържат захар. В началото изобщо не й било лесно. Тя обожавала тестените изделия, газираните напитки и пържените картофки, но здравето и фигурата й били по-скъпи. 

Ще имате красива коса като от реклама, ако ядете тези 6 неща

Най-трудно било в първите седмици. Госпожа Херц описва състоянието си като разпадане: натрапчивата идея да хапне нещо сладко я преследвала навсякъде.

Месец по-късно всичко станало доста по-лесно, а след известно време открила своя заместител на захарта - ксилитът. Той е висококалоричен, но не толкова много като захарта и не предизвиква повишение на глюкозата в кръвта. 

Топ диетолог разкри тайните на италианките за вечна младост

Какво е получила Каролина срещу жертвата си? Тя е на 70 години, но се чувства като на 35.  Не е ли това най-важното нещо? Всичките й приятелки се опитват да вземат пример от нея, за да изглеждат по-млади и здрави. 

Австралийката признава, че след промяната в храненето, животът й се е изменил драстично: кожата й се стегнала, проблемите с косата и ноктите изчезнали и се е появила страшно много енергия. Наред с храненето, жената преразгледала и дневния си режим. Тя гледа да спи поне по 8 часа на денонощие.

15 напитки, които пият неостаряващите жени

А семейството й искрено се радва, че Каролина е намерила своя път в живота. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай