logo

За Бога, не вършете тези неща сутрин – опасно е, вредно е и неефективно (СНИМКИ)

За Бога, не вършете тези неща сутрин – опасно е, вредно е и неефективно (СНИМКИ)

Само преди около 24 часа от jenata.blitz.bg ви разкрихме седем неща, които е направо належащо да спрете да вършите сутрин. Не за друго – напълно неефективно е да ги правите в ранните часове на деня. Вместо това ви разкрихме, че е по-добре да ги вършите вечер. 

Е, сега от jenata.blitz.bg ще ви разкрием още пет неща, които не трябва да правите сутрин, а е по-добре да вършите верет. Накрая има и бонус – четенето си заслужава! Гарантирано!

5. Четене на нещо, което искате да го запомните


Учените от Университета в Съсекс доказват, че четенето е най-добрият начин да се отпуснете, защото потъването в друг свят помага да се отървем от стреса от ежедневните проблеми по-добре от чая и от музиката. Трябва само да прекарате 6 минути с книга, за да намалите нивото на тревожност и да отпуснете мускулите.
Вашият мозък запомня всичко по-добре през нощта. Този факт всъщност помага на студентите, които учат в малките часове на деня да вземат успешно изпитите си. Без смартфони или лаптопи: използвайте обикновени книги, за да избегнете проблеми с очите, причинени от светлината на екрана.

Веднага спрете да правите тези неща сутрин – опасни са и ни състаряват без време (СНИМКИ)
 

4. Яжте киви, за да спите добре


Много хора предпочитат да ядат плодове сутрин, но има някои плодове, които е по-добре да ядем през нощта, като кивито например. Няколко проучвания показват, че консумирането на 2 кивита един час преди лягане в течение на един месец ви помага да заспите по-бързо и да спите по-дълбоко. Витамините E и C, които се съдържат в кивито, регулират нервните връзки в мозъка, които са отговорни за здравословния цикъл на съня и производството на серотонин.
Не замествайте кивито с лимони: ще получите обратен ефект. Лимоните успокояват тялото ни и ни дават енергия. Единственото изключение от това правило е, ако пиете чаша топла вода с мед и лимон.

За Бога, спрете да правите тези неща сутрин! Безумно опасни са! (СНИМКИ)
 

3. Пийте чаша черешов сок


Новите изследвания от университета в Луизиана установиха, че две чаши черешов сок ви помага да спите непробудно почти 90 минути. Рубинните червени пигменти, наречени проантоцианидини в черешите, намаляват разграждането на триптофан и му помагат да издържи повече и да работи повече.
Ако не ви харесва черешата, ядежте морски водорасли по време на вечерята си. Според проучвания, проведени в Оксфорд, водораслите съдържат много омега-3 киселина, която ви помага да спите по-добре, по-дълго и по-дълбоко.

Веднага спрете да спазвате тези 10 правила за здравословен начин на живот - вече са неефективни (СНИМКИ)
 

2. Решете косата си


Решете косата преди да легнете. Това почиства мъртвите клетки, прах и мазнини от кожата на главата ви. А лек масаж с гладка четка или направо с пръсти помага за транспортирането на корените с кислород и хранителни вещества. На сутринта няма да ви скубете оплетена си коса, бързайки да я срешите.
Стилистът Сам Бърнет, от Великобритания, твърди, че решенето на косата 2-3 пъти на ден е достатъчно, в противен случай става мазна и крехка. И според него правилото "трябва да си четкаш косата 100 пъти" няма смисъл.

1. Анализиране на деня


Анализирайте деня, напомнете всичките добри неща, които се случиха с вас, помислете за това, което искате да промените, и направете някои бележки, ако имате дневник. Проучванията показват, че извършването на ежедневен анализ (дори ако е имало още много какво да се желае) е много полезно. И ако все още страдате от липсата на положителни емоции преди лягане, направете нещо приятно, например като да поиграете с домашния си любимец (ако имате такъв).
Щастието се крие в способността ви да бъдете щастливи и от малките неща. Утре не е обещано. Повечето от нас прекарват вечерите със своите роднини и близки приятели. Кажете им, че ги обичате и че сте благодарни за всичко.

Бонус: Дъвченето на молив може да ви помогне да се справите с хъркането и главоболието


Ако някой от членовете на вашето семейство хъркате (или пък вие самите сте „дъскорезница”), препоръчваме ви да дъвчете молив. Това упражнение укрепва мускулите на горното небце (което е отслабено щом хъркате). Щом имате свободно време (и никой не ви гледа) поставете молива между зъбите и го задръжте така за 5-10 минути като го притискате със зъби (все едно го дъвчете).
Това просто упражнение може и да облекчи главоболието, защото някои други мускули се отпуснат.

Имате ли и свои собствени вечерни ритуали? Ако е така – споделете ги с нас в коментарите./ jenata.blitz.bg

Коментирай