Мнозина от нас са чревоугодници. Без да си кривим душата, но тези от нас, които не са вегани, дават мило и драго за някоя сочна мръвчица. Именно заради това преди врем от jenata.blitz.bg споделихме петте тайни на перфектното печено месо.
Разбира се най-хубаво е когато мръвките са на барбекю. За миенето на самото барбекю след това и мазните съдове също има лесно спасени и от jenata.blitz.bg казахме кое е то.
Сега отново ще говорим за месо на барбекю, но не за това колко вкусно може да бъде то, ако обратното – колко опасно може да е.
Според диетолога Анна Ивашкевич има оптимално количество месо, което може да ядем на едно хранене иначе става опасно за здравето ни.
Експертът каза, че за правилното усвояване на месото от организма ни е е необходимо да се изядат 200-300 грама барбекю.
„В противен случай човек може да има редица здравословни проблеми“, предупреждава диетоложката.
По думите й вредите, които може да си навлечем ,ако прекалим с месото на барбекю са проблеми със стомашно-чревния тракт, подуване на корема, метеоризъм, тежест, както и проблеми с работата на панкреаса.
Затова консумирайте, но с мярка! / jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!