logo

Всички използваме тези 7 неща, а те причиняват рак

Всички използваме тези 7 неща, а те причиняват рак

Внимавайте много, ако искате вие и близките ви да сте здрави

За да защитите себе си и семейството си, трябва да сте наясно кои са нещата в жилището ви, които могат да съсипят здравето ви.

Свекърва ми издаде страшен трик за почистване на фуги, всичко вкъщи блести

В следващите редове ще ви разкрием кои вещи използваме в ежедневието си, но те всъщност се оказват много опасни, не само за нас, но и за нашите близки. 

Според експерти и учени шансът да заболеете от рак е много по-голям, ако редовно използвате някои от тези неща. Ще рискувате ли? Ето списък в следващите редове. 

Трик: Отрязах ъгъла на гъбата си за миене на чинии и спестих много пари

Дезодорант

Повечето съвременни дезодоранти съдържат парабени. Тези вещества могат  да са опаси за женското тяло и да предизвикат развитието на рак на гърдата. В доклад на известния биолог Филип Дарбре се казва, че в 18 от 20 тъкани в гърдата има парабени. Според него повечето са попаднали там заради дезодорантите. 

Боя за коса

Това също може да се превърне в катализатор на онкологично заболяване. Всичко е в съдържанието на кобалт и алуминий в боята. Според проучване жените, които използват перманентни оцветители и химически препарати за коса, са по-изложени на риск от рак, отколкото тези, които не ги използват.

С този малък трик ще удължите живота на плодовете и зеленчуците в хладилника си

Пластмасови съдове

Те не са екологично чисти, а и може да са опасни за организма ви. По време на термична обработка се освобождават вещества, които могат да ви докарат онкологично заболяване. Това се посочва в доклад на Агенцията по опазване на околната среда във Вашингтон, публикуване през 2018 година.

Експертите казват, че може да бъде причинено дори безплодие. 

Ароматизатори за въздух

Причината е формалдехидът, който е опасен за здравето и може да причини рак на гърлото и носа при вдишване. Добре е да се откажем завинаги от спрейовете, които освежават въздуха в жилището ни.

Препарати против молци

Те са потенциално опасни, но ги има в много жилища. Съдържат нафталин, който е канцероген.

Кръгли батерии

Те са най-лошото в целия и списък. Ако случайно попаднат в стомаха на човек, ще го убият. Дори и продължителен контакт с тях може да е опасен. Те съдържат кадмий, който предизвиква развитието на рак./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Хари

Хари 27.05.2020 13:57

На баба ви ---