Хапвайте това лакомство преди лягане и ще спите като бебе

Хапвайте това лакомство преди лягане и ще спите като бебе

То е богато не само на "идеални хранителни вещества", но също така насърчава производството на серотонин

Липсата на сън се е превърнала в нещо нормално за много съвременни хора, а с проблеми при заспиването се сблъсква почти всеки втори. 

Лекарите отбелязват, че лошият сън вреди на здравето много повече, отколкото изглежда на пръв поглед. Ето защо, ако искате да се чувствате добре и да не харчите половината си заплата за лекарства, е по-добре е да се справите с този проблем с помощта на храната. 

Докато яденето твърде късно преди лягане може да влоши съня, има определени храни, с чиято помощ ще се радвате на здрав и качествен сън. А консумацията на една определена вкусотия поне час преди лягане определено ще го направи такъв. 

New York Post посочва, че според експертите става дума за черния шоколад.  

Заради тези неочевидни причини страдате от безсъние

Той е богат не само на "идеални хранителни вещества", но също така насърчава производството на серотонин - хормонът на щастието, който помага на хората да се чувстват по-спокойни. 

Консумацията на банани, бадеми или орехи и/или фъстъчено масло преди лягане също може да подобри съня, добавят експертите.

Фъстъченото масло например съдържа триптофан - аминокиселина, която организмът използва, за да произвежда мелатонин, хормонът, който казва на тялото, че е готово да спи, плюс серотонин.

А бананите са полезни за съня, защото съдържат магнезий, който помага за балансирането на вътрешния часовник на организма и увеличава производството на мелатонин.

Между другото, пуканките също съдържат триптофан и могат да стимулират производството на серотонин преди лягане. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

Коментирай