Заради тези неочевидни причини страдате от безсъние

Заради тези неочевидни причини страдате от безсъние

Мнозина не знаят за тях, а някои дори ги подценяват

Безсънието е нарушение на съня, което може да се дължи или на неговото лошо качество, или на  недостатъчната му продължителност. Това е доста сериозен проблем, който след време може да доведе до тежки здравословни проблеми.

Според статистиката всеки пети човек страда от безсъние, а броят на хората, които спят лошо, непрекъснато расте.

Безсънието може да се дължи на много причини, някои от които са доста неочевидни. Много хора не знаят за тях, а някои дори ги подценяват.

Тези енергийно опасни предмети съсипват съня ви, изхвърлете ги веднага!

Една от неочевидните причини за безсънието може да бъде прекалено меката, висока възглавница.

Когато използвате такава възглавница, вратът не е във функционално положение, има нарушение на кръвоснабдяването на мозъка, тъй като основните съдове, захранващи мозъка, преминават през шийния отдел на гръбначния стълб, обясняват лекарите.

За добрия сън от значение са и комфортните дрехи. Краката ви винаги трябва да са топли и затова е добре да слагате меки, а не твърди чорапи.

Високата консумация на въглехидрати през деня също може да доведе до проблеми със съня. За съжаление, въглехидратите предизвикват повишено производство на хормона инсулин, който потиска действието и производството на основния хормон на съня мелатонин, казват специалистите.

Този проблем по време на сън говори за риск от скорошна смърт

Те призовават при проблеми със съня да не се прибягва до употребата на медикаменти, тъй като те имат редица странични ефекти. Появява се усещане за сънливост през целия ден, невъзможност за шофиране и най-вече - съществува сериозна опасност от пристрастяване. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай