logo

Яжте тези храни и ще имате здрави зъби и красива усмивка

Яжте тези храни и ще имате здрави зъби и красива усмивка

Специалистът Виктория Улянчик назовани необичайни начини за укрепване на зъбите без лекарства

Всеки човек иска да се радва на хубава, здрава и бяла усмивка. Разбира се това понякога може да е много трудно начинание.

Едно на ръка, че с пиенето на кафе, пушенето на цигари и какво ли още не цветът на зъбите се изменя, а и отделно с напредването на възрастта зъбите ни все повече дават „фира“.

Всяко посещение при зъболекар не само може да е много страшно и болезнено, но и скъпо.

Зъболекар: Ето как да запазим белите си зъби, когато пием кафе

Но как ще реагирате, ако научите, че може да направите зъбите си по-здрави без помощта на скъпи медикаменти и процедури! Да, точно така!

Поне това казва диетологът от PRO Health Academy Виктория Улянчик. Експертът назова доста необичаен начин за грижа за здравето на зъбите.

По думите й всеки човек може да се радва на хубава усмивка като ядене определени храни.

Диетологът отбеляза, че зеленчуците и зеленчуците, особено тъмнозелените, съдържат големи количества калций и фосфор. Това според нея са основните микроелементи, които изграждат зъбите.

Специалистът допълни, че магданозът и лукът имат естествен антибактериален ефект. „Също така сокът от тези растения, прониквайки в труднодостъпни места в устата, се бори с образуването на плака по зъбите“, допълва Улянчик.

Зъболекари разкриха кога е най-добре да мием зъбите си

„Много зеленчуци съдържат витамин С. Сладките чушки и зелените са особено богати на него. Витамин С поддържа здрава съединителната тъкан на венците. Ако има дефицит, зъбите могат да се разклатят и венците да кървят“, предупреждава Виктория Улянчик

„Освен това зеленчуците съдържат почти целия спектър от микроелементи и витамини“, продължи Улянчик. Например моркови, цвекло и репички - бета-каротин (от него се образува витамин А), витамини B, D, E, K, C, PP, калций, калий, магнезий, натрий, фосфор, йод, флуор, желязо, кобалт и сребро. Тези вещества нормализират кръвообращението във венците и помагат на калция да се интегрира в структурата на зъбите. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

X-Men

X-Men 17.10.2023 16:21

Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спeрма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване----> https://mub.me/medik