logo

Забравете за тях: Tези храни изсмукват здравето от тялото ни!

Забравете за тях: Tези храни изсмукват здравето от тялото ни!

Те нямат никакви полезни вещества, разкрива диетологът д-р Марина Сорокина

Всички сме чували фразата, че ти си това, което ядеш. И е точно така!

Безспорно храните, които поглъщаме, имат пряко влияние не само върху теглото ни, но и най-вече върху здравето ни.

Никога не яжте тези храни, ако сте на и над 50 години, опасни са!

Повечето то нас знаят кои са основните полезни храни, но знаете ли кои са вредните? Може и да не се изненадате, но мнозина от нас консумират тези храни много, много често.

„Забравете за тях! Те са убийци на здравето“, казва диетологът д-р Марина Сорокина.

Диетологът д-р Марина Сорокина назова популярни продукти, които вместо да обогатяват човешкото тяло с полезни вещества, само изсмукват здраве и жизненост от него.

Говорим за енергийни напитки, газирана вода, кафе, сокове от магазина, преработени храни и сосове. Специалистът препоръчва да намалите консумацията им или напълно да ги премахнете от менюто си.

Както обясни диетологът, енергийните напитки и газираните напитки причиняват проблеми с храносмилането, сърцето и щитовидната жлеза. 

Кафето е добро за вас само в умерени количества. Но повече от две чаши на ден могат да причинят раздразнителност, повишена емоционална възбудимост и ускорен пулс.

Внимание, не яжте тези храни – опасни са за здравето!

Готовите храни, предупреди д-р Сорокина, не трябва да се консумират повече от два пъти седмично, тъй като съдържат много добавки, захар, сол и калории, което увеличава риска от развитие на депресия и безсъние.

Готовите сосове, казва тя, съдържат големи количества захар, което може да причини промени в настроението. В тази връзка тя съветва да си ги приготвяте сами през лятото.

Комерсиалните плодови сокове не съдържат истински плодове, което означава, че осигуряват минимални ползи за здравето. Но те съдържат излишна захар, багрила и подобрители на вкуса. Следователно те могат да допринесат за напълняване и депресия“, заключи специалистът. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Marina

Marina 04.12.2023 15:13

Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България.----- http://gg.gg/ketox

balance

balance 04.12.2023 18:38

Писна ми да публикувате пписани всякакви мнения на РУСКИ доктори, диетолози и "специалисти" и оканията им от тик-ток.

Дааааа

Дааааа 05.12.2023 15:24

Дремеми на гъзо ,аз няма да живя 100 живота и затова си угждам както ми харесва и съм щастлив човек, а докторката да яде въздух ако иска ,ако това ще я направи БЕЗСМЪРТНА.