logo

Внимание, не яжте тези храни – опасни са за здравето!

Внимание, не яжте тези храни – опасни са за здравето!

Консумацията им като нищо може да съсипе кожата на всекиго и акнетата да „избият“

Всички знаем как колко важно е правилното хранене. Ако допуснем грешки с продуктите, които консумираме, то може да се изложим на куп опасности. Именно заради това от jenata.blitz.bg преди време споделихме кои са деветте храни, които могат да ни убият.

Освен това от jenata.blitz.bg разкрихме, че има три неща, които всички купуваме от магазина, а те са много опасни за здравето ни

Сега обаче от jenata.blitz.bg открихме друга опасност, която може да ни застигне, ако ядем няколко определени храни.

Трябва да знаете, че ако кожата ви е склонна към акне и пъпки, тогава трябва да се обърнете специално внимание на храненето си. Има хранителни продукти, след употребата на които вероятността от обостряне на кожни нарушения значително се увеличава.

Рафинирани въглехидрати. Бял ориз, макаронени изделия, хляб от пшенично брашно, сода и други захарни напитки и храни са с високо съдържание на рафинирани въглехидрати. Яденето им може да увеличи нивата на кръвната захар и инсулин, което може да увеличи вероятността от избухване на акне.

Но оказа се, че има точно четири хранителни продукта – както и техните разновидности, които направо съсипват здравето и кожата ни. От тях акнетата избиват буквално на мига.

Ето кои са опасните храни, които причиняват акнето:

Млечни продукти
Изследванията показват връзка между млечните продукти и честотата на акне при подрастващите. Учените смятат, че пиенето на мляко може да повиши нивата на инсулин, което се отразява негативно на акнето. Нещо повече, аминокиселините в кравето мляко стимулират черния дроб да произвежда повече инсулиноподобен растежен фактор 1, също свързан с акне.

Бързото хранене
Изследванията показват силна връзка между „джънк фууда“ и акнето. Продуктите, присъщи за бързото хранене като бургери, хот-дог, пържени картофи, чипс и млечни шейкове са с високо съдържание на калории, мазнини и рафинирани въглехидрати. Наблюденията показват, че тези храни стимулират производството на хормони, които водят до производството на излишен себум.

Шоколад
Друго проучване установява, че шоколадът влошава акнето много лошо, но влияе по различен начин на всички хора. Смята се, че след консумация на шоколад, имунната система повишава реакцията си към бактериите, които причиняват акне.

Всички купуваме тези 3 продукта, а те разрушават мозъка

Екстракт от суроватъчен протеин
Тази популярна хранителна добавка е богат източник на аминокиселините левцин и глутамин, които увеличават растежа и деленето на кожните клетки. И това може да доведе до образуването на акне. Аминокиселините също предизвикват тялото да произвежда повече инсулин, което увеличава риска от акне. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай