logo

Нещо ужасно се крие зад най-култовата СНИМКА на Елизабет II и покойния принц Филип

Нещо ужасно се крие зад най-култовата СНИМКА на Елизабет II и покойния принц Филип

Оказа се, че зад фотоса, на който кралицата се смее като малко и влюбено момиченце, се крие много неприятен момент

През дългите години на брака Елизабет II и принц Филип имаха много интересни моменти. Един от най-емблематичните е запечатан на тази снимка, която обиколи целия свят още когато бе направена.

След погребението на съпруга на кралицата фотосът отново предизвика голям интерес.

Случката се разиграва през 2003 година, на снимката – принц Филип стои строен и облечен в униформата на Гренадирската гвардия. Мнозина вярват, че кралицата не е очаквала да види съпруга си в тази униформа, че се е засмяла на мечешката му шапка или че самият принц е решил да се подиграе със „Зелката“* си, носейки тази униформа и казвайки някоя шега (* често пъти принц Филип е наричал кралица Елизабет II на галено „зелка“ и „Лилибет“).

Уникални и непубликувани СНИМКИ на кралица Елизабет и принц Филип

Но в действителност това не е така. Фотографът Крис Йънг, направил невероятния кадър, разказа какво наистина се е случило.

Оказа се, че зад снимката, която разтопи сърцата на милиони хора по света, се крие много неприятна случка.

По време на снимката вече покойният херцог на Единбург е бил полковник от Гренадиерската гвардия, оттам е и разполагал с въпросната униформа. В този ден в Уиндзор е трябвало да се проведе преглед на елитния полк на Кралската рота на Гренадирската гвардия.

Елизабет II се готви за нещо много важно, загатна го на погребението на принц Филип

Принц Филип се отдалечил от определеното му място на по-изгодна позиция. Той, заедно с гостите, изчакал появата на кралицата. Като полковник от полка, херцогът стоял в пълна военна униформа, подготвяйки се да придружи Нейно Величество.

Точно в този момент фотографът Йънг забелязал рояк пчели.

„Имах късмет“, казва Йънг, припомняйки си събитието, станало преди 18 години. „Разбрах, че това е просто невероятно искрен и непринуден момент. Той каза й каза нещо, а тя се изкиска като малко момиченце и той също се засмя“, спомня си с умиление фотографът.

„Мислех, че реакцията и на двамата е доста уникална и непринудена“, спомня си още Йънг.

„Някои от гостите не бяха сигурни дали трябва да се преместят, но в крайна сметка всички трябваше да си тръгнат заради рояка пчели“, допълва той и уточнява, че кралският пчелар бил незабавно извикан, за да „уреди“ въпроса.

Йънг се радвал, че хванал кралската двойка неподготвена, тъй като той бил единственият журналист, който носел фотоапарат в себе си. 

„Този „лов на пчели“, който наруши събитието и предизвика смях на кралицата и нейния съпруг, създаде най-милата им снимка“, казва още фотографът Крис Йънг.
 

Коментирай

tyo

tyo 23.04.2021 14:07

Егати и глупостите - хахахаха

боц боц

боц боц 24.04.2021 0:41

сигурно е казал на рептила като няма малки пиленца лапай пчели

Bbb

Bbb 24.04.2021 10:52

страшно ужасно беше направо се насрах

Биби

Биби 23.05.2021 4:07

Изобщо някой разбра ли какво е станало? Глупости!