logo

Елизабет II се готви за нещо много важно, загатна го на погребението на принц Филип

Елизабет II се готви за нещо много важно, загатна го на погребението на принц Филип

Според кралския историк Сара Ричардсън, смъртта на херцога на Единбург може да стане "повратна точка" в бъдещето на монархията

Знак за скорошно оттегляне от трона на кралицата на Великобритания Елизабет II забелязаха присъстващите на погребението на принц Филип.

Според кралския историк и професор по съвременна британска история в университета в Уорик Сара Ричардсън, скоро владетелката може да напусне поста, пише Evening Standard.

По думите на професорката, смъртта на херцога на Единбург принц Филип буквално е съборила кралицата. Тя смята, че кончината му може да стане "повратна точка" в бъдещето на монархията.

Обляна в сълзи Кейт възкреси лейди Ди на погребението на принц Филип СНИМКИ

"В известен смисъл това е краят на една ера. Разбира се, кралицата ще продължи да изпълнява задълженията си, тя вече се е върнала частично на работа. Но за нея нещата никога няма да са същите", отбелязва професор Сара Ричардсън.

Според нея, след трагедията Елизабет II все повече ще се отдалечава от социалните дейности, опитвайки се да изживее живота си на спокойствие.

"Мисля, че тя ще отстъпва все повече и повече, вече е над 90-годишна, и виждайки я там сама, след като повече от 70 години е била придружавана от Филип, мисля, че това е повратен момент" казва историкът. 

По думите на Сара Ричардсън, на кралицата не й е било лесно да се сбогува със съпруга си. Това за нея е било истинско изпитание.

"Тя наистина има силно чувство за служба, дълг и протокол, присъствала е на много погребения в миналото и стриктно следва ритуалите и така нататък", казва още Ричардсън.

Експертът смята също, че възстановяването на мира между херцога на Съсекс и херцозите на Кеймбридж е напълно реално.

Траур на Острова! "Операция Форт Бридж" е в действие, а ковчегът на принц Филип.. НА ЖИВО

"Цялото семейство, с изключение на кралицата, от параклиса се върна в замъка и фактът, че Хари вървеше с Уилям и Кейт, може би е символ, че те имат желание да говорят и може би да се сближат", обясни историкът.

Елизабет II наистина преживява смъртта на съпруга си много трудно. Журналистите обърнаха внимание на сломения й външен вид по време на траурната церемония. Кралицата беше без грим, с черна маска на лицето и едва се държеше на краката си, когато слизаше от колата.

Неутешимите сълзи на Елизабет II също попаднаха в кадър.

Уникални и непубликувани СНИМКИ на кралица Елизабет и принц Филип

Журналистите на The ​​Sun пък успяха да разберат съдържанието на дамската чанта, която кралицата не пускаше ръцете си по време на церемонията.

Според семейни източници, в нея е имало два предмета със специално символично значение за кралицата - кърпичката на покойния принц Филип, както и тяхна снимка, направена в Малта.

Островната държава е специално място както за кралицата, така и за мъжа й. Като младоженци, между 1949 и 1951 г., двамата са живели в покрайнините на столицата Валета, докато принцът е бил морски офицер на фрегатата "HMS Magpie".

Падна грозна тайна: Това е тайният прякор на принц Филип, от който се срамува

По-късно Елизабет II говори за това време като за най-хубавите периоди в живота си, тъй като това е бил единственият път, в който е можела да живее "нормално". Двойката се връща често в Малта, включително и за да отпразнува 60-годишнината от сватбата си през 2007 година. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

 

 

 

 

Коментирай