logo

Уникални и непубликувани СНИМКИ на кралица Елизабет и принц Филип

Уникални и непубликувани СНИМКИ на кралица Елизабет и принц Филип

На тях младичката кралица Елизабет е показана не само в обичайния й вид на владетелка

Цяла Великобритания, че и светът, бяха потресени от новината за смъртта на съпругът на кралица Елизабет II - принц Филип. А днес вечерта пък ще бъде премиерата на новия документален филм The Queen Unseen, разказващ за живота на кралица Елизабет.

Филмът показва уникални кадри, които никога преди това не са се появявали в медиите. На тях младичката кралица Елизабет е показана не само в обичайния й вид на владетелка, но и е разкрита като грижлива майка, жена, а също и любителка на животните и селския живот. 

Част от кадрите от домашния архив на кралицата е била заснета по време на официалните й визити в различни страни. Например през 1953 г. заедно с принц Филип Елизабет се отправя за цели шест месеца на световно турне из държавите на Съюзническите нации. 

Истината за смъртта на принц Филип! Кралицата забавила трагичната вест, защото...

Тогава й се налага да остави у дома за дълго време малките си деца. Именно по тази причина кралицата моли да се документира пътешествието й, за да може след завръщането си да покаже всичко на принц Чарлз и принцеса Ана.

Много от кадрите, влезли във филма, разказват и за визитата на кралската делегация при генерал губернатора на Нова Зеландия лорд Чарлз Уилоби.Именно в неговия дом тогава кралица Елизабет и принц Филип се ястановяват за Рождество Христово, при това автор на някои от уникалните кадри е съпругата на губернатора. Младичките по онова време кралица Елизабет и принц Чарлз приготвят много подаръци. 

"Веднъж се разхождахме със сестра ми и кучетата, кралицата каза, че иска да ни прави компания", спомня си дъщерята на губернатора. 

От същото пътуване са съхранени кадри, на които се вижда как младият принц Филип играе с басейна с 10-годишната дъщеря на губернатора Сара Стивънсън и я люлее в надуваем дюшек.В този ден кралица Елизабет се е въздържала от къпането в басейна поради простата причина, че не е могла да си позволи да се появи по бански на публични места. На други кадри от филма кралица Елизабет е показана заедно с децата си. Майчинството я променя много силно и това се вижда, след като на бял свят се появява принц Едуард.След раждането му кралицата веднага коригира обичайния си график. Тя пренася седмичната си среща с премиер - министъра във вторник, за да има време да си поиграе с децата и да ги сложи да спят.

На много от снимките, използвани в документалния филм, кралица Елизабет също е запечатана с животни - любимите й коне и крави. Бившият прес секретар на кралицата Чарлз Енсън отбелязва, че тя винаги се е чувствала комфортно далече от града.На практика зад сериозното изражение на лицето й се крие жена с много живо чувство за хумор.

Тя може да внесе оживление във всяка беседа и искрено да се смее. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

Коментирай