logo

Стана ясно условието, при което Меган Маркъл ще загуби кралската си титла

Стана ясно условието, при което Меган Маркъл ще загуби кралската си титла

След преговорите с Елизабет II през март 2021 г. пропастта между Хари и семейството му ще стане още по-голяма

Въпреки факта, че принц Хари и Меган Маркъл обявиха решението си повече да не изпълняват кралските си задължения, те запазиха част от титлите си.

Големият въпрос, който в последно време не дава мира на британците, е има ли вероятност Елизабет II да лиши бившата актриса от званията, с които се сдоби покрай брака си с внука й.

Принц Хари носи титлата „Негово кралско височество“ от детството си. Меган пък стана „Нейно кралско височество“, след като се омъжи за него през май 2018 г.

Жестока драма в кралското семейство, тежко им на Хари и Меган

Но сега американката не зависи от правилата и традициите на кралското семейство. Тя смело нагази в политиката и дори стана първата в кралското семейство, която е гласувала на избори в САЩ.

Членовете на кралското семейство са известни с това, че никога не изразяват политическите си предпочитания. Затова много противници на бившата актриса искат тя да бъде лишена от всичките си титли. 

Това обаче може да стане само в един случай -  ако принц Хари също бъде лишен от тях.

"По споразумение членовете на кралското семейство трябва да бъдат политически неутрални, като по този начин зачитат конституционните си позиции.

Както при всички споразумения, има голяма гъвкавост по отношение на това какво представлява приемлива територия. И колкото по-далеч си от короната, толкова повече свобода имаш", разясни конституционният експерт Иън Макмартан. 

Жесток скандал взривява кралското семейство, принц Хари е в дъното му

Кралица Елизабет II смята да преразгледа условията за оттеглянето на херцозите през март 2021 г., така че отмяната на титлите им предстои.

Междувременно, експерти прогнозират по-нататъшно влошаване на отношенията между принц Хари и британското кралско семейство след разговора с кралицата, съобщава Daily Express.

Историкът Анна Уайтлок се съмнява, че преговорите ще помогнат за преодоляване на пропастта, която зейна между Хари и неговите роднини след заминаването му за САЩ.

Тя обръща внимание на факта, че постът на генерал-капитан на Кралската морска пехота на Великобритания, който доскоро се заемаше от по-малкия син на принцеса Даяна, вече е бил предложен на принц Уилям. Според нея това показва, че кралското семейство не очаква Хари да се завърне.

Принцовете Хари и Уилям няма да се помирят никога, причината е повече от скандална

Биографът Робърт Лейси пък смята, че след въпросните преговори Хари и Меган най-накрая могат да загубят почетните си титли. Правото им да се наричат херцог и херцогиня на Съсекс също било застрашено.

"Ако при предоговарянето на условията през март се стигне до заключението, че Хари и Меган вече не могат да останат работещи членове на кралското семейство, е много вероятно да загубят или да бъдат принудени да се разделят с титлите си "Негово и Нейно кралско височество", отбелязва той. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

най-тъпата семейна двойка

най-тъпата семейна двойка 03.12.2020 1:50

Принц Хари трябваше да бъде лишен от всичките си титли още когато реши да доведе в двореца кафявата уроспия.