logo

7 вещи в дома, заради които се натрупва прах в дома ви

7 вещи в дома, заради които се натрупва прах в дома ви

Може да чистите докато посинете, но след половин час отново ще е мръсно

Прахът  не се появява от нищото. Част от него се внася чрез течение от улицата, а друга заради домашният текстил - той изхвърля във въздуха микрочастици, които се превръщат в прах.

Всички допускаме тази ужасна грешка при пране

Домашният прах също може да се получи от нашата кожа, коса и домашни любимци. Има обаче вещи в жилището ни, които водят до неминуемо увеличение на прахта в него, а това колкото и да не осъзнаваме, се отразява пагубно върху здравето ни. 

В следващите редове ще ви разкрием кои са тези предмети и ще ви обясним защо е добре да се лишим от тях. 

Американски способ да направите бялото пране снежнобяло СНИМКИ

Освежител

Тук сякаш ситуацията трябва да е обратната, но реално прахът се утаява поради влагата от освежителя. Във влажна среда праховите акари се размножават много по-лесно.

Сушилня за дрехи

Не е добре да простирате в стаята си, така също се повишава влажността на въздуха.

Спално бельо

Един от най-големият източник на прах са чаршафите. В леглото се натрупват прахови акари, пърхот, козина от домашни любимци и кожни частици. Всичко това рано или късно отива във въздуха. Леглото трябва да се оправя половин час след ставане, не по-рано, а чаршафите да се сменят веднъж седмично.

Тези прости тайни за чисто и искрящо пране научихме от служителите в 5-звездните хотели! Тествайте ги и няма да съжалявате!

Уреди

Всеки създава магнитно поле, което привлича прах към себе си. Телевизорът, мониторът, задната част на хладилника, трябва да се бършат максимално често. Това е полезно освен за качеството на въздуха, така и за самия уред.

Текстил

Това е истински прахоуловител. Меката мебел, завесите, покривката за легло и възглавниците - прахът просто се натрупва въху тях. Размножават се много акари и точно такива "меки" и уютни апартамент често наказват обитателите си с много алергии. Не е нужно да изхвърляте мебелите си, разбира се, просто е важно редовно да миете всичко.

Килими

Няма какво повече да кажем тук. Те събират всякаква мръсотия и прахосмукачката веднъж седмично не решава проблема. Трябва да правите мокро почистване на килима често.

Отворени шкафове

Откъде идва прахът в затворен гардероб? От дрехите, разбира се. Ако има врати, то прахта остава вътре. Отворени шкафове просто помагат за предаването на прахта във въздуха. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай