За богата реколта от патладжан направете това!

За богата реколта от патладжан направете това!

Много е важно какво ще направите с разсада, казва Анастасия

Всички знаем, че по-вкусно от домашното производство – няма. Именно заради това през последните години все повече хора, които имат градини, решават да си отглеждат зеленчуци.

В тяхна помощ многократно от jenata.blitz.bg сме издавали разни трикчета за това какво да направите, за да се радвате на богата реколта от даден зеленчук.

За богата реколта от картофи направете това

Е, сега от jenata.blitz.bg ще поговорим за отглеждането на патладжаните. Те присъстват в много български рецепти и са идеални за приготвянето на зимнина.

„За да отглеждате патладжани, трябва да направите дупки за засаждане на разстояние 30-40 сантиметра една от друга“ – това заяви опитният градинар и агроном Анастасия.

За богата реколта: Направете това със семената на краставиците

Тя припомни, че разсадът обикновено се засажда на открито в средата на юни. Освен това се препоръчва да се засажда вечер или при облачно време. 

„За да се подготвят за „трансплантация“, патладжаните трябва да бъдат третирани с разтвор на меден сулфат (0,5%) 14 дни предварително. Това ще помогне да се избегне развитието на гъбични заболявания.

След това разсадът се втвърдява под отворен прозорец. Когато е готов, се оставя на въздух до няколко часа, полива се обилно и се оставя на открито цяла нощ“, пояснява Анастасия.

Богата реколта от пипер по мързелив начин, ето как

Отворите за саксиите се правят с 2-3 сантиметра по-дълбоки от размера на самия съд. Разстоянието между дупките трябва да бъде най-малко 30-40 сантиметра. 

Разсадът трябва да се полива за първи път и да се натрупа след поливането, а торенето трябва да се извърши след това върху влажна почва. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

Коментирай