logo

Дори не подозирате за съществуването на тези вещи, а те ще облекчат живота ви

Дори не подозирате за съществуването на тези вещи, а те ще облекчат живота ви

Много хора не се замислят, че всяко устройство може да бъде модернизирано и да стане доста по-удобно за употреба

Много хора използват в ежедневието си неща, които са имали почти през целия си живот (или поне през последните 10–20 години).

И изобщо не се замислят, че всяко устройство може да бъде модернизирано, характеристиките му да се подобрят десетократно и да стане много по-удобно за употреба. 

Тъй като от обичаме всичко да се случва лесно и без много усилия, днес от jenata.blitz.bg ще ви разкажем малко повече за няколко неща, които ще направят живота ви много по-лесен.

Парочистачка за микровълнова

Да чистиш изцапаната микровълнова фурна е неблагодарна и досадна задача. Освен това по случайност можеш да повредиш нещо.

Парочистачката обаче спасява положението.

Достатъчно е да я напълните тази сърдита дама с оцет и вода в съотношение 1: 1, слагате я в печката и включвате за няколко минути.

Чуден трик за по-лесно почистване на плочките

Киселинните пари ще разтворят мазнината, след което остава само леко да избършете повърхността с парцал. 

Чадър с обратно затваряне 

На пръв поглед изглежда, че в дизайна на чадъри не може да се измисли ново. Но прогресът няма граници.

Компанията YouPin е преработила много сериозно добрия стар спасител от дъжда. Новият модел може да се сгъва със сухата страна навън и има специална рамка, която осигурява защита срещу обръщане. 

В дръжката на чадъра пък има вградено фенерче, а по периметъра на купола е прикрепено LED осветление. По отношение на безопасността, това е идеално решение: така ще можете да пресичате пътя много по-спокойно през нощта.  

2 в 1: мини ютия с пара

Някои хора намират успокоение в гладенето. Но често се случва любимата ви тениска да е ужасно намачкана. А колко е досадно да мъкнеш навсякъде дъската за гладене и ютията...

Всички редим чиниите и чашите в кухнята грешно

Това устройство изглежда е направено точно за такива случаи. Няма нужда да търсите къде да поставите смачканата дреха, защото можете да я изгладите директно на закачалката.

Кошница за приготвяне на храна 

Ако си имате една такава кошничка, вече нямате нужда от гевгир, за да си направите паста. Можете да изсипете макароните директно в телената мрежа и накрая просто да я извадите от тенджерата.

За да извадите варените зеленчуци, не е нужно да изливате врялата вода или да ги вадите един по един от тенджерата - просто трябва да извадите кошницата от водата. Това приспособление е удобно за приготвяне на ястия на пара и може да се използва като купа за плодове.

Държач за кърпи

Кърпите винаги падат от куките и закачалките. Това обаче няма да се случва, ако използвате специални държачи.

Майка ми прави куп странни неща с утайката на кафето! Първо реших, че е луда, но после...

Само трябва да поставите ръба на тъканта в отвора и това е всичко. Кърпата остава на мястото си и повече няма да пада. 

Мини прахосмукачка

Понякога се случва да разсипете нещо ситно върху масата или клавиатурата и първото нещо, което ви идва наум, е да грабнете прахосмукачката. В следващия момент обаче започвате да се чувствате глупаво. Трябва да мъкнете целия уред заради някакви си микроскопични трохи.  

За щастие, някой вече е измислил мини прахосмукачка, която се побира в дланта на ръката ви и може да се съхранява в чекмеджето на бюрото. 

LED лампа, захранвана от USB

На пръв поглед изглежда, че от нещо такова няма смисъл. Ако случайно се наложи да осветите нещо, може да използвате фенерче. Но фенерчето има насочена светлина, а крушката в него е доста лакома и батериите могат да се изтощят в най-неподходящия момент.

С този прост трик душ кабината ще заблести за 2 минути ВИДЕО

Виж, USB лампата може да се използва навсякъде и по всяко време. Просто трябва да я свържете към телефона, лаптопа, захранването или запалката в колата.

Мини блендер

Със смилането на зеленчуци и месо и с правенето на плодово пюре може да се направи и обикновеният блендер. Но опитвали ли сте някога да нарежете четвърт лук или половин ябълка в него?

Оказва се, че това е невъзможно. За качествено смилане е необходима повече храна, в противен случай всичко ще бъде просто размазано по стените. Който и да е измислил този мини блендера, очевидно е бил изправен пред подобен проблем.  

Стелки с подгряване

Като деца повечето от нас са обичали игрите на открито на чист зимен въздух. Но в зряла възраст радостта от студа става все по-малка.  

Домът е мърляв и мръсен, ако тези 4 места са...

С такива подгряващи стелки животът на мнозина със сигурност ще стане малко по-добър. Те се затоплят до 50 ° C, което е достатъчно за комфортно за времето ви на открито.

Стелките работят от външна батерия, която се купува отделно.

Водоустойчива Bluetooth колонка

В началото може да ви се стори излишно и лукс – да слушате музика в банята. Но всъщност с помощта на тази джаджа можете да отговорите и на телефонно обаждане, когато сте под душа.

Много по-удобно е да говорите спокойно през високоговорител, отколкото да бършете ръце и да говорите по телефона, рискувайки да го увредите.

Мини тример 

Много съвременни жени имат навика да премахват нежеланото окосмяване на най-неподходящи места. Или им е неудобно да вдигнат ръката заради едва наболите косъмчета, или ще видят, че косъмчетата над горната им устна пак се израснали. 

Апартамент-кочина само за 9 часа лъсна като аптека с този метод

За лош късмет обикновено забелязваме такива неща в последния момент. Но електрическият мини тример, подобен на червило, ще спаси деня ви, защото винаги може да го носите със себе си в чантата. Устройството се зарежда чрез USB. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай