logo

Искате да обновите гостната си? Ето как да го направите с помощта на един цветен предмет

Искате да обновите гостната си? Ето как да го направите с помощта на един цветен предмет

За да направите една стая ярка и интересна, не е задължително да използвате всички цветове на дъгата. Можете моментално да преобразите интериора в дома си, внасяйки само един цветен акцент в спокойната палитра. 

За целта не са ви необходими много средства, защото ще трябва да промените само едно нещо. Това може да е диванът, или пък стената, а защо не само част от нея. 

Ето ги и нашите предложения: 

Диван

Център на внимание в гостната най-често е главният й герой - удобният, мек и гостоприемен диван. Защо да не му обърнете още по-голямо внимание, като го тапицирате в ярък, дълбок или нежен пастелен нюанс?

4_489

В случая изборът е паднал върху пепел от рози, който придава на стаята женственост и спокойствие. В съчетание с меко килимче и масичка с месингови крачета, този диван създава изтънчена и елегантна атмосфера.  

Стена

Всички са наясно колко бързо и ефектно може да се преобрази една стая само чрез цвета на стената.

3_506

Най-важното тук е да изберете правилния нюанс. В този хол тъмносиният цвят създава идеален фон за картините, подчертава формата на дивана и придава спокойно и сериозно настроение.    

Един участък от стената  

Акцентът може да бъде не само цялата стена, но и част от нея. Разделянето й на интересни фигури с помощта на цвета е най-евтиният и ефикасен начин да внесете нещо ново в интериора и да разделите пространството на зони. 

В тази дневна например с помощта на цвета е оформен домашен кабинет.

2_500

Тъмният нюанс прави бюрото и рафтовете по-незабележими. 

Цветът може да бъде по-ярък, а боядисаният участък от стената - с по-динамична форма.

2_1_05

Това създава жизнерадостна атмосфера. 

Картина

За да направите интериора по-интересен, понякога е достатъчно да купите само една картина и да я закачите на стената. Тук има две условия: картината трябва да бъде цветна и достатъчно голяма, за да не се изгуби в пространството. 

1_500

Ефектните абстрактни платна са най-непринуденият начин да внесете цвят в дома си. Те се вписват отлично както в съвременния, така и в класическия интериор.

Килим 

Постелите ярък килим с различни фигури. Само погледнете как белият "стерилен" интериор вече има свой характер. 

6_390

А различните цветове се съчетават изключително хармонично помежду си. 

Кресло или табуретка

Ако цветният диван ви се струва прекалено рискован ход, изберете кресло. Не много голямо, но меко и уютно - то ще привлича погледите на всичките ви гости. 

7_337

В цветен мебелен акцент може да се превърне и табуретката.

8_221

Можете да я използвате както за сядане, така и за малка масичка за кафе. /jenata.blitz.bg

Коментирай