Искате да съживите скучния дизайн в апартамента си? Пробвайте с това и няма да съжалявате! (СНИМКИ)

Искате да съживите скучния дизайн в апартамента си? Пробвайте с това и няма да съжалявате! (СНИМКИ)

Новите технологии не спират да навлизат в живота ни, добавяйки му ярки цветове, разнообразие и нещо необичайно. 3D технологиите например са в състояние да превърнат една най-обикновена плоска картина във взривяваща експлозия. Дизайнерите моментално се възползваха от тях и започнаха да ги прилагат смело при оформянето на вътрешния интериор.  

Съществуват много начини, с които можете да съживите дизайна на жилището си. Един от най-практичните, ефектни и ефективни варианти са 3D тапетите. С тях направо ще преобразите дома си.

Дизайнерки преобразиха стар двустаен апартамент в кокетно и уютно тристайно жилище (СНИМКИ)

Технологията е изключително проста. За да се постигне крайния ефект обаче, трябва да бъдат спазени някои важни параметри. Главното в случая е да подберете правилно дизайна, да подготвите стената и качествено да залепите "платното". Ако свършите всичко както трябва, крайният резултат наистина ще "взриви" мозъка ви и ще ви остави без думи. 

Качеството на печата трябва да бъде перфектно, а изборът на картина - подходящ за пространството, което смятате да разкрасите. За да постигнете наистина умопомрачителен резултат, е добре преди да си купите тапет, да използвате специална 3D програма. 

Кати и Андрей ремонтираха жилището си почти без пари, а сега всички искат да живеят в това бижу! (СНИМКИ)

В малки помещения ефектът от тапета може да бъде донякъде притъпен. Този проблем може да бъде решен много лесно с помощта на осветлението. Светлината, която излъчват различните ултравиолетови лампи, практически е неразличима за човешкото око, но придава особена дълбочина и реализъм на образа. Инсталирането на подобно осветление в дома ви ще се отрази на семейния бюджет, но ефектът от триизмерното изображение ще бъде просто незабравим.

Много важно е също така да не използвате прекалено натрапчива или изкусна рисунка, която може много бързо да ви отегчи. 

Приказен ремонт превърна жилище от 29 кв. метра в палат с баня, кухня, хол и спалня! Гледката ще ви смае (СНИМКИ)

Този вариант на монохроматичен модел, имитиращ гипс, е много сполучлив. Изглежда естествено и не дразни очите с ярки цветове и далечни перспективи. 

Тези тапети сякаш раздвижват стените, придават им пространствена дълбочина и са в състояние да скрият всички недостатъци на строителството. С тяхна помощ можете да увеличите визуално помещението, да разширите тесния коридор и да издължите ниския таван. 

Друго преимущество на 3D тапетите е, че те не са податливи на влага, мръсотия, температурни колебания, ултравиолетови лъчи. Поддържат се изключително лесно, а при по-голяма част от се почистват с най-обикновени препарати.

Три фундаментални грешки, които често допускаме при оформянето на интериора

Продължителността им на живот надвишава 10 години, като с годините не избледняват и не губят първоначалния си вид. /jenata.blitz.bg

Коментирай