logo

Дизайнерки преобразиха стар двустаен апартамент в кокетно и уютно тристайно жилище (СНИМКИ)

Дизайнерки преобразиха стар двустаен апартамент в кокетно и уютно тристайно жилище (СНИМКИ)

Двустайните апартаменти са прекрасно място за всяка млада двойка. Те са просторни и светли, но когато семейството започне да расте, стават тесни и неуютни.

Не всеки има възможност да подобри условията си на живот, сменяйки стария си малък апартамент с нещо по-голямо. За да излязат от затрудненото положение, много семейства решават да преустроят жилищата си, превръщайки ги в тристайни. На пръв поглед нещата не са много прости, но с помощта на дизайнери и правилно планиране всеки може да върне изгубения си комфорт. 

Пример за това е този стар двустаен апартамент от 53 кв. м., строен по времето на Брежнев. След три месеца и половина усърдната работа, две млади дизайнерки успяват да преобразят жилището напълно, превръщайки го в изключително кокетно и уютно място.

Семейство направи голяма грешка при ремонта на апартамент и сега не може да го продаде (СНИМКИ)

След вещата намеса на Марина Новикова и Олга Луис апартаментът вече си има две спални и дневна с кухня, решени в една цветова гама.  

За основа на интериора двете дами са използвали спокойни нюанси на бежовото. Паркетът е цвят елха, тапет със същите шарки е сложен и на стената на спалнята гостна.

Студентка сама ремонтира мизерна стая в общежитие, не е за вярване в какво я превърна за дни! (СНИМКИ)

Като акцент дизайнерките са избрали светлосиньото, но накрая към него са прибавили и кирпичено червено. Това съчетание присъства почти навсякъде в апартамента.  

Единственият човек, който разполага с отделена стая, е дъщерята на собственика на жилището. Тъй като по-малкият му син идва само на гости, е взето решение той да нощува в гостната.

Счетоводителка реши да ремонтира порутен 35-годишен апартамент, резултатът е изумителен! (СНИМКИ)

А за таткото е направена спалня, отделена от дневната с релефно стъкло.  

Леглото му е със синя табла и е разположено плътно до стъклената преграда. Така е останало повече място край прозореца.  

А свободното пространство срещу леглото е превърнато в мини работен кабинет. 

Собственикът на апартамента е привърженик на минимализма. В дома му няма ненужни вещи, но за един малък стелаж е направил компромис. 

Гостната и кухнята са обединени. За да не се набиват на очи, стените в кухнята са максимално неутрални. Главната цел е те да се разтворят в интериора. 

Павел ремонтира кухня от 5 кв. метра и я превърна в райско място за всяка домакиня!

Двете зони са разделени от маса за двама. Тя сякаш е продължение на ъгловата кухня, въпреки че плотът й е по-нисък.

За пода и стените са използвани едни и същи плочки, но заради светлината и ъгъла, от който се гледат, изглеждат различни. 

Същите плочки са сложени и в банята. 

Детската стая изглежда нежно розова заради фототапета с облаци, направен по поръчка.  Всъщност по-голямата част от стените и мебелите са в снежнобял цвят.  

Семейството няма много вещи, затова и в жилището има само четири вградени гардероба.  В детската стая вратите му са украсени с ромбове. 

При антрето дизайнерките отново се връщат към бежово-синята гама. Пространството е много малко.

Зад входната врата е разположено тясно шкафче за обувки, а до него - голям вграден гардероб. /jenata.blitz.bg

Коментирай