logo

Изхвърлете тези думи от речника си! Ще ви навлекат бедност, крах и дългове

Изхвърлете тези думи от речника си! Ще ви навлекат бедност, крах и дългове

Силата на мислите и нещата, които изричаме, е способна да промени както бъдещето, така и настоящето

В повечето случаи бедността ни връхлита не заради странни стечения на обстоятелствата или банални неуспехи, а заради лошата енергия на звездите. Най-често печелим по-малко, отколкото ни се иска, заради думите, които привличат бедността като магнит. 

Силата на мислите и думите е способна да промени както бъдещето, така и настоящето. От това какво говорим и как го казваме, зависи страшно много!

Затова днес от jenata.blitz.bg ще ви разкрием кои думички е най-добре да не изричате, за да увеличите шансовете си за успех в работата, бизнеса и финансовите въпроси. 

Беден  

Не казвайте за себе си или за някой от близките си: "Аз съм беден", "беден" или "бедничкият". Тази дума наистина може да ви направи бедни и неуспешни. И привлича проблемите, неуспехите и дълговете като магнит.

Бързо изхвърлете тези неща от портфейла си, ако не искате да останете без пари!

Не казвайте "По-беден съм от него". Тази фраза винаги може да си намери синоним или заместител. Ако не го направите, излизането от финансовата дупка, в която сте попаднали, ще бъде страшно трудно!

Няма 

Всеки знае, че за да получи нещо, трябва да даде нещо в замяна. Ако отговаряте на хората с отказ, не е изненадващо, че Вселената прави същото, забавяйки положителната енергия, която помага да забогатеете.

Ако сте принудени да откажете поради определени обстоятелства, тогава не казвайте "не". Кажете нещо друго, например: "Съжалявам, следващия път".

Ето къде трябва да носите пръстени, за да не съсипете живота си

Ако често казвате "не", можете да навлечете неуспех както върху себе си, така и върху семейството си.

Господар, началник  

Може да имате човек, който ви дава работа, но не бива да го наричате началник или още по-малко господар. Това ще се отрази много лошо на самоопределянето ви, защото в известен смисъл всеки от нас си е шеф.

Не поставяйте никого над себе си, за да не загубите увереността и силите си. Трябва да запомните, че всичко зависи от това как работите и какво правите. Правите го за себе си! 

Изхвърлите ли тези неща от дома си, ви чакат куп беди, нещастие и бедност

Вместо тези две думички, можете да използвате просто "работодател", "човек на по-висока позиция", "шеф" или пък бащиното му име.

Длъжен 

На касата в магазина е много популярно да питате: "Колко ви дължа?".  На пръв поглед в това няма нищо опасно, но посланието е доста странно. Не си струва да се вкарвате в дългове, защото думите имат особена сила.

Също така не трябва да казвате "длъжен съм". Струва си да замените фразата с "трябва да". Трябва да помагаме на родителите, трябва да се обичаме, да обичаме децата си, но не сме длъжни да правим нещо за шефа си и за компанията.

Датата ви на раждане издава колко дълго ще живеете

Ако спрете да повтаряте това, можете да се отървете от дълговете, да изплатите ипотеката, бързите заеми и т.н. 

И нещо изключително важно! Парите са нещо, което получавате за своя труд. Те са въплъщение на вашите усилия, затова не трябва да се отнасяте към тях пренебрежително и да ги наричате с жаргонни думи като мангизи например. По този начин вие обезценявате себе си! 

Никога не оставяйте тези неща на масата, ще ви сполети огромна беда!

Наричайте ги "парички", "моето богатство"... Това е полезно за тези, които работят здраво. Така ще увеличите производителността си в пъти и приходите си, разбира се.

Освен това, ако се отървете от тези думи в речника си, може да започнете да губите много по-малко пари без причина! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

Коментирай