logo

Никога не оставяйте тези неща на масата, ще ви сполети огромна беда!

Никога не оставяйте тези неща на масата, ще ви сполети огромна беда!

Само когато е чиста, тя ще привлича щастие, късмет и печалба в къщата

Още от древни времена масата се е смятала за най-важния предмет в къщата. Затова към нея тябва да се отнасяте с особена почит и внимание.

Нашите прабаби са смятали, че към масата за хранене не трябва да се отнасяме пренебрежително. В противен случай рискуваме да си навлечем неприятности.

Само когато е чиста, тя ще привлича щастие, късмет и печалбата в къщата.

Има определени неща, които не бива да стоят на масата. И днес от  jenata.blitz.bg ще ви разкажем малко повече за тях, за да спасим вас и семейството ви от беди. 

Шапки, барети, бомбета

Поставянето на подобни неща на масата може да доведе до големи кавги и неприятности. Хората, които умишлено слагат шапка на масата, дори рискуват да бъдат изгонени от къщата.

Тези дрехи привличат негативна енергия, бързо ги изхвърлете от гардероба си!

Ако няма къде да я оставите, по-добре я дръжте в ръцете си. Така ще защитите дома си от нещастие.

Мръсни съдове през нощта 

Преди да си легнете, винаги трябва да вдигнете всички мръсни чинии и прибори от масата. По-добре е да ги измиете веднага. Ако обаче нямате такава възможност или желание, просто ги прехвърлете в мивката. 

По-добре не правете тези неща на рождения си ден, ако не искате неприятности

От древни времена се е смятало, че ако има мръсни съдове на масата през нощта, това може да доведе до множество заболявания на хората, които живеят в тази къща. Затова е по-добре да си легнете с 30 минути по-късно, но масата ви да е винаги чиста.

Възглавница на масата 

Някои от вас веднага ще попитат: "Кой слага възглавници на масата?". Всъщност, има много такива случаи. Например, когато чистите и съборите някоя възглавница, в бързината може да я поставите навсякъде, включително и на масата за хранене.

Видите ли монета на пътя, не посягайте към нея, преди да...

Народните поверия обаче казват, че никога не трябва да правите подобно нещо! Ако поставите възглавница на масата, в къщата ви скоро ще умре човек. Защо да рискувате излишно? По-добре е да не го правите! 

Да сядате на масата 

Това е много е неприлично и грозно. А нашите предци са вярвали, че краката на масата символизират дръжките на ковчега, в който се пренасят починалите.

За нищо на света не правете това пред огледалото, за да не съсипете живота си!

Когато човек ляга или сяда на маса, той символично се поставя в ковчег. В резултат на това действие по-късно можете да получите някакво сериозно заболяване, което ще доведе до внезапна смърт. Затова е най-добре е да седнете на столче.

Не бършете трохите с ръкав и голи ръце  

Ако трябва да избършете масата, направете го с парцал или гъбичка. Глупавите ни навици ни унищожават.

5 признака, че любим човек, който не е между живите, е близо до вас

Също така е добре да знаете, че не е хубаво да бършете масата с хартия. Това ще доведе до загуба на много пари в близко бъдеще.

Някои хора пренебрегват това правило и след това се чудят защо постоянно им липсват финансови средства. 

Никога не оставяйте празна посуда на масата 

Ако все пак трябва да го направите, по-добре е под тях да поставите салфетки или покривка.

Когато планирате да сложите празна чиния, трябва да оставите няколко монети под покривката. Така ще се спасите от финансова разруха и ще привлечете богатството в дома си.

Забележите ли някой от тези признаци - урочасали са ви!

Ако не следвате това правило, можете много лесно да се разорите. А кой иска да живее в бедност?

Някои хора твърдят, че за по-силен магически ефект, върху монетите трябва да се постави и дафинов лист. Пробвайте и ще видите, че това наистина работи! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай