logo

Малко апартаментче от 45 м² се превърна в архитектурно бижу само след едно преобзавеждане (СНИМКИ)

Малко апартаментче от 45 м² се превърна в архитектурно бижу само след едно преобзавеждане (СНИМКИ)

За добро или лошо, но много от нас живеят в малки панелки. Апартаментите често са с по една спалня, хол и малка кухня. Неотдавна от jenata.blitz.bg ви разкрихме как усвояването на голямата тераса към кухнята може да се окаже най-кошмарното решение, което може да вземете.

Също така ви показахме как апартамент от 40 м² може да се превърне в дизайнерско 4-стайно бижу.

Сега ще ви покажем как след само четири месечен ремонт едно малко апартаментче от 45 м² може да изглежда феноменално – направо като извадено от някое списание за луксозни жилища.

Истинският американски дом няма общо с БГ панелките! Но ето истината за него (СНИМКИ)

Основният проблем на малките апартаменти е как да бъде правилно реконструиран. Жилището, за което разполага с общо 45,18 квадратни метра. Неприятното в, че има голяма стена, която го „пресича” и е дълга 1,3 метра, а от едната й страна има панорамни прозорци.

Квартира от 27 квадрата се превърна в жилище със спалня, кухня, баня и хол след вълшебен ремонт (СНИМКИ)

За да изглежда обзавеждането различно и „празнично” трябва да се използва „зонираща техника”. Това означава с помощта на мебели да се разделят стаите, но и да се преливат плавно.

Ето скица на апартамента.

А ето и как трябва да изглежда в обзаведен вид.

Да започнем от банята. Тя е с обща квадратура от 3,5 квадратни метра, но е изключително функционална и в нея има абсолютно всичко необходимо.

Внимателно обмислени са и складовите площи, които в малък апартамент винаги са проблем. В хола тези цели се обслужват от вграден гардероб с незабележими врати, които не трябва да привличат внимание.

Друг подобен шкаф, но малко по-малък, се намира в коридора. Има не само отделение за дрехи, но също и сервизно помещение с бойлер и пералня. Вратите на този шкаф са огледални. Те повтарят стенопис в хола, отразявайки го.

Интериорът на апартамента може да се нарече еклектичен и поп-арт, който се проявява в ярки стенни рисунки, и в скандинавския стил, който прилича на общ неутрален фон. До тях красиво се съчетават естествените текстури, които са неразделна част от еко-стила. За да съответства на цветовата схема на апартамента. 

Спокойният светъл фон на стените е нарушен от светли, частично геометрични и частично хаотично поръсени „рисунки“ в спалнята, хола и коридора.

Това цветово решение не е избрано случайно. Светлите петна на интериора не противоречат на забързания град, което създава усещане за общо пространство. Текстилната декорация на прозореца също поддържа общото настроение на интериора. Например, моделът на завесите в спалнята и на японските панели в хола повтаря геометрията на стенните изображения, но благодарение на неутралния цвят им позволява да останат само необходимо допълнение.

На перваза на прозореца - възглавници, украсени с ярки текстил. Използват се при разглеждане на изгледа от прозореца или когато гостите идват, които са удобно разположени около ниска маса. Неговата маса е направена от стари лодки.

Дизайнерът отразява и геометрията на пространството в конфигурацията на лампите в спалнята, хола и коридора.

Интересно декорирана престилка в кухнята. Шпакловката под формата на кактуси създава усещане за хумор в цялостния интериор. Като цяло, проектът отне четири месеца, за да завърши неговото изпълнение. / jenata.blitz.bg

 

Коментирай