logo

Митове и суеверия за три дни от седмицата! СНИМКИ

Митове и суеверия за три дни от седмицата! СНИМКИ

За нищо на света не трябва да правите определени неща в сряда, четвъртък и петък

В съвременния свят много хора вярват в различни древни вярвания, които са следвали нашите предци. Например, убеждението, че определени неща не трябва да се правят в различни дни от седмицата, за да не се провокират неуспехи и нещастия.

Внимавайте в кои дни чистите, че според народните поверия ви чакат големи бели! (СНИМКИ)

Какви вярвания съществуват по отношение на сряда, четвъртък и петък? И най-важното - струва ли си да вярваме в тях?

Суеверия и поверия, свързани с иконите у дома, които задължително трябва да знаете!

Оказа се, че има доста сериозни митове и суеверия, свързани с тези три дни от седмицата.

И не само това – в тези дни не трябва да правим определени неща иначе ще ни застигне голяма беля.

Ето какво трябва да (не) правите в сряда, четвъртък и петък, за да не ви споделят бели

Сряда
Сряда е доста благоприятен ден. Но има няколко класа, които трябва да бъдат отложени за още един ден, за да се премахнат неуспехите в близко бъдеще. Суеверието за този ден твърди, че, като започне нов бизнес в сряда, човек излага на риск всичко: ето защо нашите предци не са предприемали нов бизнес в средата на седмицата.

Така че срядата не е подходяща за пътуване, особено ако планирате да останете на ново място известно време. Смята се, че пътуванията в сряда ще бъдат краткотрайни и поради различни обстоятелства човек ще бъде принуден просто да си тръгне.

Съществува мнение, че в сряда не трябва да се отвеждат нови хора на работното място, защото най-вероятно е подобно сътрудничество да не бъде успешно и дълготрайно.

Четвъртък
В четвъртък късметът очаква всички, които вземат някакво важно решение. В този ден обаче не се препоръчва да се отдавате на риск и приключения или да бързате.

Има такова вярване, че в четвъртък в никакъв случай не можете да игнорирате интуицията си. Въз основа на вярванията на нашите предци, в четвъртък можете да избегнете неприятности и нещастия, ако внимателно слушате сърцето си и обръщате внимание на знаците, изпратени от Вселената.

Градинарите и фермерите се опитват да не засаждат нищо на този ден, защото реколтата ще бъде слаба или напълно нулева. По-специално това суеверие важи за картофите и горските плодове. 

Смята се, че в четвъртък трябва да мълчите и да не казвате нищо излишно. Опитайте се да не давате празни обещания, защото плановете, замислени в четвъртък, почти сигурно няма да се сбъднат.

Петък
В петък хората обикновено получават чудесна възможност да се срещнат с сродна душа или да разрешат финансови затруднения. Въпреки факта, че петък се счита за добър ден за романтична връзка, не бива да ходите до олтара – всяка сватба на този ден ще бъде неуспешна.

Трябва да се внимава и по време на пътуване, началото на обучението и смяната на местожителството. Подобни решения, взети в петък, може да са неуспешни. 

Петъкът също се счита за неблагоприятен ден за градинарите.

Приятни сънища, които човек сънува в петък вечер, може да се сбъднат, но е по-добре да не говорите на другите за тях. Въпреки това, ако видите нещо неприятно или зловещо в сънищата си, опитайте се да забравите за кошмара, така че отново да не го „призовете” отново.

Ако сънувате, че правите секс, то...

Според вярванията на древните мъдреци, в петък спалното бельо също не трябва да се сменя: подобно действие може да доведе до лоши сънища и дори кошмари.За нищо на света не си оправяйте леглото сутрин – ужасно опасно е! (ВИДЕО)

Ето още едно вярване по отношение на петък: чистенето на дома в петък може да доведе до семейни скандали. Нашите предци са вярвали, че жена, която мие пода в този ден, рискува просто да „измие“ други членове на семейството от къщата. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай