logo

Не топлете тези продукти в микровълновата! СНИМКИ

Не топлете тези продукти в микровълновата! СНИМКИ

Понякога желанието да направим нещата по-бързо може да се окаже опасно

Микровълновата печка е изключително популярен и полезен домакински уред. Тя улеснява много домакинските задачи. 

Именно заради това от jenata.blitz.bg споделихме няколко чудесни трикчета за това как правилно да затоплим храната в нея. Казахме и как е най-добре да изчистим този полезен домакински уред.

Но оказа се, че има продукти, които за нищо на света не трябва да притопляме в нея.

Ето кои са продуктите, които микровълновите вълни могат да развалят:

Кърмата

Когато една жена кърми малкото си детенце тя не само дава на бебето идеалното хранене за тялото му, но и укрепва имунната му система. 

В идеалния случай при всяко хранене майката поставя бебето на гърдата си, но какво ще стане, ако младата майка трябва да отиде някъде? В този случай тя се „изцежда“ и оставя кърмата в бебешко шишенце. 

Но ако решите да загреете кърмата, то в никакъв случай не правете това в микровълновата. За целта използвайте специални за целта уреди. Можете също така да оставите контейнера с течността в топла вода (звучи малко старомодно), но не пъхайте шишенцето в микровълновата.

Опасността е, че кърмата може да се загрее неравномерно и да се влоши качеството й. Да, течността все още ще е хранителна, но витамините, минералите и ценните съединения в нея ще се „срутят“ поради нагряване до високи температури.

Големи парчета месо или цяло пиле

Как премахвам вредните добавки от пилешкото преди да го сготвя

Ако сте решили да размразявате голямо количество месо или дори цяло пиле, то не го правете с помощта на микровълновата. Ако го направите, то ще откриете, че върху месото ще се е образувала странна бяла повърхност. 

Освен това вътрешността на месото няма да е изцяло размразена, а повърхността му направо ще почне да се „вари“ в микорвълновата.

Невероятни новини за пилешкото месо

Такова неравномерно загряване ще развали вкуса на месото, а  допълнение патогенните микроби могат да започнат да се развиват в него именно защото сте го нагрявали в микровълновата.

Цели яйца

Ако искате да сварите яйца, направете го по традиционния начин – преди време от jenata.blitz.bg споделихме кои са идеалните градуси за варенето на яйцата.

Внимавайте да не сложите цяло яйце в микорвълновата, тъй като може да се получи зрелищна „експлозия“. Това е така, защото под черупката на яйцата се събира много пара, което провокира това явление, защото търси начин да „излезе навън“.

Бонус!

Между другото крайно нежелателно е да използвате стари съдове, в които да притопляте храната в микорвълновата, тъй като може да се напукат или дори да се разпаднат на парченца. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

drf

drf 11.03.2020 11:23

Сложете един сапун в микровълновата и вижте какво ще стане :)

http://coronavirus.eti.pw

http://coronavirus.eti.pw 20.03.2020 12:54

http://coronavirus.eti.pw