Опитах 3 прости правила на немците за почистване на апартамента и определено ми хареса

Опитах 3 прости правила на немците за почистване на апартамента и определено ми хареса

Веднага почиствайте след себе си - най-важния закон на германците за поддържане на дома

Днес ще ви разкажа за три прости правила за почистване на апартамент, които немците използват. Наскоро научих за немската система за почистване, но вече успях да я тествам за две седмици. Мога да кажа, че ми хареса!

Не изхвърляйте утайката от кафе! Вижте за колко неща може да я ползвате

Мисля, че много читатели ще могат да изпробват за себе си, ако не всички, то поне един от най-успешните немски трикове за поддържане на дома.

1. Веднага почистете след себе си - най-важното правило на германците.

Това важи за всичко: хапнете - измийте чиниите, работете на масата - поставете всичко на местата му, станете - оправете си леглото. Смисълът на това правило е да "елиминира" бъркотията в ядро. Всички членове на семейството трябва да се придържат към това правило. Например у нас всеки слага мръсни съдове в съдомиялната машина.

Трагедия: Тези прочути моделки искаха да са слаби и умряха от анорексия твърде млади (ГАЛЕРИЯ)

2. Необходимо е да почиствате всяка стая в продължение на 5 минути на ден.

За предпочитане сутрин и вечер, но поне веднъж. Това време е достатъчно за "повърхностно" почистване като бърсане на прах, почистване на неща, проветряване на стаята. Също така всеки ден се избира „стая на деня“, за която се отделят от 20 до 30 минути. През това време можете да извършите по-сериозно чистене, например да разглобявате неща в гардероба, да бършете прах от труднодостъпни места и т.н.

Лошо ли е наистина да носим сутиен 24/7?

3. Третото правило важи за малките деца. От ранна възраст немците ги учат на ред.

Следователно детето трябва наравно с останалата част от семейството да спазва правилото от първия параграф или поне да се опита да се съобрази с възможностите на своите способности. Освен това на детето е назначена определена „територия“ за реда, за който то отговаря, например определен тип играчки.

Съвсем наскоро дъщеря ми и внуците ми ме посетиха. Тяхната "територия" на отговорност бяха всички играчки в хола, децата наистина обичаха да поддържат ред. По този начин не е в тежест за децата да контролират малка "площ" от апартамента./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

MMK

MMK 27.07.2021 11:56

Интересно! За немците от Немция разбрахме...а как ли го правят германците...

ААА

ААА 28.07.2021 6:47

Глупости,точно па немците.