logo

Предимствата и недостатъците на пералните машини със сушилня

Предимствата и недостатъците на пералните машини със сушилня

Пералня машина, която е едновременно и сушилня може да ти улесни живота, нали? Кой не би пожелал да се отърве от задушливата миризма на съхнещи дрехи в апартамента през зимата, да гледа прострените дрехи на временно разпънатия сушилник, да има свежи дрехи без миризмите на стаята, където са съхнали, като в същото време си спестява ценно време!

Въпреки че може да бъде считан за домакински уред мечта, пералнята машина с вградена сушилня може да има и определени недостатъци. Научи по-долу кои са те и дали този тип уреди е подходящ за твоите нужди!

Предимствата на пералнята машина със сушилня

Вероятно най-важното предимство на една пералнята със сушилня е това, че има вграден кондензатор и позволява изсушаването на дрехите в машината, в която са били изпрани. Без да заема повече пространство, освен това на самата пералня, уредът изпълнява две основни функции, свързани с прането на дрехи.

Особено полезно е когато не разполагаш с много пространство, тъй като пералните със сушилня ти предоставят всички функции и програми и на една обикновена пералня, като те могат да бъдат както стандартни, така и допълнителни програми, в зависимост от цената.

Друго предимство е това, че уредът може да пере и суши дрехите ти дори и в твое отсъствие. Така ще сложиш край на онези моменти, в които си забравил дрехите в пералнята и трябва да пуснеш още веднъж програмата за изплакване, за да възстановиш свежестта им.

Достатъчно е да хвърлиш мръсното пране в пералнята, да отидеш на работа и да се върнеш при чистите си и сухи дрехи.

Също така, ако обичаш лятото миризмата на дрехи, сушени на слънце, не бива да забравяш, че сушенето е само допълнителна опция и може да го използваш само тогава, когато ти се налага.

Недостатъците на пералнята машина със сушилня

Основният недостатък на тези перални машини е увеличената консумация, когато използваш функцията за сушене. Очевидно, сушенето на дрехи на простор или сушилник няма да доведе до допълнителни разходи към фактурата за електричество, а освен това, няма да навреди на околната среда.

Пералните машини с вградена сушилня могат да имат по-дълги програми за сушене, в сравнение със сушилните, които се продават отделно, като може да се достигне дори до 5-6 часа при програмите за някои тъкани.

Така програмите стават по-скъпо струващи, но това не би трябвало да представлява проблем, ако переш и сушиш дрехите си докато си на работа, а защо не и през нощта.

Все пак не забравяй да провериш спецификацията за издаваните шумове, за да не си създадеш неприятности. Когато си търсиш пералня, търси такава, която не издава повече от 40-50 децибела шум.

Друг недостатък е консумацията на вода – пералнята машина с вградена сушилня ще изразходва повече вода от стандартната сушилня. Процесът по сушене на дрехите се различава от този на обикновените сушилни, който включва и използването на допълнителна вода.

Сушилня с кондензатор не изсушава дрехите с топъл въздух, а улавя влагата в дрехите и я кондензира, използвайки в процеса прясна вода.

Ако разполагаш с достатъчно пространство, е най-добре да купиш два отделни електроуреда – един за изпиране, друг за сушене и това поради различните начини на работа, още повече че цената не се различава особено много.

Все пак, ако използваш програмата за сушене само от време на време, пералнята с вградена сушилня ще бъде идеалното решение за теб.

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай