logo

Сложих натрошен аспирин към мръсните дрехи и се шокирах!

Сложих натрошен аспирин към мръсните дрехи и се шокирах!

Направо не е за вярване какви чудеса върши този трик, сподели жена, която го изпробва от години

Няма домакиня, която да не се е сблъсквала с ужаса, наречен „петно върху дрехите“. Още по-кошмарна е ситуацията, която нацапаната одежда е бяла.

Именно за такива кризисни ситуации преди време от jenata.blitz.bg споделихме невероятен американски способ, който прави бялото пране снежнобяло.

Мнозина обаче са чували, че ако добавят няколко таблетки аспирин в пералнята, то петната от дрехите им ще изчезнат. Да, този метод е изпитан и доказан.

Но читателка на jenata.blitz.bg сподели друг страхотен трик, свързан с аспирина и зацапаните дрехи.

„Трябва само да начукате малко аспирин. Гарантирано с този метод ще се отървете без търкане от досадните петна по дрехите“, споделя жената, която писа на фейсбук страницата на jenata.blitz.bg, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки.

По думите й с този метод дори цвета на одеждите ще стане по-наситен.

Всички допускаме тази ужасна грешка при пране

Безспорно има много препарати за пране, които гарантират, че ще се отървете от петната по дрехите, но защо да давате куп пари като решението е евтино и се намира във всяка домашна аптечка.

„Натрошете пет таблетки от 500 mg аспирин в хаванче или директно върху дъската за готвене. След това ги добавете в леген с гореща вода и накиснете мръсни дрехи за една нощ.

Започнах да слагам пяна за бръснене в пералнята и се шокирах!

На сутринта извадете нещата си и ги сложете в пералнята, която пуснете на стандартната програма, която използвате. Добавете същия брой таблетки и започнете прането. Когато машината приключи, ще бъдете изненадани от резултата, защото няма да има петна по дрехите, а цветът им ще е още искрящ като нов“, категорична е читателката на jenata.blitz.bg, изпробвала метода..

Факт е, че аспиринът съдържа салицилова киселина, която разгражда протеиновите молекули и именно заради това е толкова полезен при прането на мръсни дрехи. Оцетът, лимоновият сок или лимонената киселина действат по подобен начин. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Да бе...

Да бе... 17.02.2021 12:33

как не се бях сетила. Вместо да си купя специален препарат за 4-5 лв., който върши идеална работа и стига за 25-30 пранета, ще чукам аспирин и ще накисвам три дни и три нощи.

Има логика

Има логика 18.02.2021 5:56

Все е , на Байер Дойчланд , химията , едното е химия-лекарства , другото е химия-пране.