logo

Тези неща в дома ви предизвикват болести! Погрижете се за тях, преди да е станало късно

Тези неща в дома ви предизвикват болести! Погрижете се за тях, преди да е станало късно

Не винаги заболяванията се дължат на отслабена имунна система

Със сигурност сте забелязали, че ако не спазвате обичайните правила за хигиена, се появява някакво неразположение. Някои започват да страдат от настинки, други изведнъж развиват алергия. 

Не винаги обаче заболяванията се дължат на отслабена имунна система. Ако се огледате внимателно около себе си, може много лесно да разберете причината за постоянното си неразположение.

Тя е много проста - просто в дома ви се е натрупал много прах или са се появили неща, за които трябва да се грижите правилно.

Днес от jenata.blitz.bg ще споделим с вас част от причините за най-често срещаните неразположения и как бързо и лесно да ги предотвратите.  

На първо място, обръщайте специално внимание на спалното бельо и покривките на меката мебел. Те трябва да бъдат сменяни възможно най-често, защото седмично отделяме до 15 грама мъртва кожа, която се превръща в отлична храна за акарите. 

Техните отпадни продукти пък могат да причинят избухването на куп заболявания.

Експерти от Dr Beckmann посочиха идеалната температура на пране, която убива коронавируса

За да се предпазите от всички тези неприятности, не забравяйте да перете чаршафите всяка седмица, за предпочитане - на 60 градуса.

Освен на спалното бельо, е важно да се обърнете внимание на прахосмукачката си. Особено, ако моделът й е остарял. По време на почистване прахосмукачката издига във въздуха всякакви частици, сред тях може да има болестотворни.

Любителите на животни пък трябва да са наясно, че козината им също може да се превърне в източник на заболявания. Много често тя причинява сериозни алергии.

За да не кихате и леете сълзи, не забравяйте всеки ден да миете пода и да минавате с прахосмукачка меката мебел. Особено тази, на която вашият любимец обича да се излежава. 

4 неща в дома ви, които ви разболяват

Обърнете специално внимание и на хладилника. Не е изненадващо, че дори идеалната чистота в него крие много чревни бактерии ешерихия коли и дори стафилококи.

Изходът е прост, редовно избърсвайте рафтовете на хладилника с почистващи препарати.

Също така трябва да свикнете да миете продуктите, преди да ги сложите в хладилника и след като ги извадите от него.

Никога не дръжте тези храни в хладилника, съсипвате ги

Килимчето в банята също може да бъде много опасно, затова е важно да го почиствате поне веднъж седмично.

Някои почистващи препарати също могат да се отразят негативно на здравето ви. Ако забележите, че след почистване ръцете ви сърбят, очите ви сълзят и се е появила хрема, изхвърлете опасните препарати и заложете на натуралните средства като лимон, сол или сода за хляб.

Бързо изхвърлете тези неща от дома си! Излъчват радиация и са опасни за здравето!

Повярвайте, те ще премахнат мръсотията не по-лошо от продуктите, които се продават в магазина. 

Тютюневият дим също е сред източниците на множество заболявания. Освен това той вреди не само на самия пушач, но и на тези, които са около него и са принудени да вдишват дима. Тези хора страдат от главоболие и са склонни към чести настинки. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай