logo

Топ 5 на безполезните домакински задължения, с които само си губите времето!

Топ 5 на безполезните домакински задължения, с които само си губите времето!

Всички тези ненужни дейности само ви лишават от дългочаканата почивка и хубавите моменти в компанията на любимите хора   

Повечето хора с нетърпение очакват уикенда, за да си починат, да се срещнат с приятели или просто да попътуват. В главата на отговорната домакиня обаче се върти и още една мисъл - че в един от двата почивни дни трябва да отделят малко време и за чистене! 

На пръв поглед изглежда, че няма какво толкова да се прави. Но започвайки, съвсем случайно може да се получи така, че да прекарат цялата събота или дори целия уикенд в домашни задължения.

Защо се случва това? Оказа се, че много жени убиват времето си с неща, които не носят голяма полза. Те изобщо не са задължителни, но упорито ги изпълняват по навик.

Тези грешки при чистене могат да ви струват здравето!

Улеснете живота си и не правете повече от необходимото! Ето от кои домакински задължения е крайно време да се откажете, защото те само крадат от времето ви, лишавайки ви от дългочаканата почивка и хубавите моменти в компанията на любимите хора.  

Старанието, което полагате при миене на чайници и кафеварки

Някак си се случи така, че сте научени да се страхувате от бялата плака, която се образува по стените на чайниците и кафеварките. Това обаче всъщност не е толкова страшно. Котленият камък в чайника не се появява толкова бързо, за да го търкате постоянно и да включвате тази дейност всеки път в списъка с домакински задължения.

Що се отнася до кафеварките, най-големите фенове на кафето отбелязват, че остатъците му по стените й само правят напитката по-хубава. Ето защо не си струва да търкате като луди точно тук. Смилете се над себе си и си спестете малко време!

Гладене на спално бельо

Следващата най-безполезна домакинска работа е гладенето на спалното бельо. Съгласете се, процесът е доста дълъг и изнервящ. Ако гладенето на калъфките за възглавници не е толкова трудно, големите торби и чаршафите могат да отнемат няколко часа ценен живот.

Ето как да забравите за ежедневното чистене и къщата ви пак да бъде подредена

Прост съвет: не се притеснявайте и спрете да пилеете времето си! Достатъчно е само да сгънете прането леко влажно - под собствената си тежест то ще се изправи. Ако ви е толкова важно да държите спалното бельо без гънки в гардероба, просто го разстелете върху леглото, напръскайте го с вода и прокарайте ръката си по гънките, за да изчезнат.

Забърсване на измитите съдове с кърпа

След като са изгледали куп филми, в които главните героини често избърсват чиниите след измиване, много домакини също започнаха да правят това. Но този навик носи повече вреда, отколкото полза. Освен че това е допълнителна работа, която отнема време, така само "размазвате" всички микроорганизми, които живеят върху кърпата, върху чистия съд.

За да не навредите на себе си и хората, които обичате, или започнете да използвате кърпи за еднократна употреба, или се откажете напълно от тази безполезна дейност!

Подреждане на рафтовете с бельо

Вече знаем, че щастливият живот изисква ред и красота по рафтовете и шкафовете. Тази дейност помага не само да се отпуснете и да преодолеете стреса, но и да предотвратите неприятности в дома.

Но не е необходимо непрекъснато да подреждате бельото и чорапите си! Съвсем скоро на рафта пак ще се възцари хаоса. Достатъчно е след пране просто да ги сгънете спретнато на купчина, за да не губите ценно време.  

Гладене на пердета

И най-безполезното нещо, на което прекалено отговорните домакини са свикнали да отделят огромно количество време, са пердета!

Задължително трябва да знаете тези неща при чистенето на дома, могат да ви струват здравето и живота СНИМКИ

Като начало -  не е необходимо да ги перете толкова често, особено ако прозорците на дома ви не гледат към улицата. С гладенето е същото!

Ако толкова много се притеснявате, че гостите задължително ще погледнат завесите в търсене на недостатъци, направете следния трик: закачете ги влажни, така че тъканта да се изправи под собствената си тежест.

Само си представете колко много време може да спестите и какви по-приятни неща от това да прекарате няколко часа с ютия в ръка може да направите! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

kriskayl357

kriskayl357 28.01.2023 20:06

Това може да го напише само някой мурдар .

Хаха

Хаха 03.02.2023 18:44

Явно не сте виждали как изглеждат съдове, измити с твърда вода, и неизбърсани. Месец максимум - и ще им поникнат сталактити.