logo

Това растение е изключително отровно, но имате ли го в дома си...

Това растение е изключително отровно, но имате ли го в дома си...

Според експертите по биоенергия то притежава специални свойства

Беладоната (Atropa belladonna), известна още като Лудо биле, е отровно растение, което добива популярност още в древността именно заради своите токсични качества.

Беладоната не е обикновено растение и освен това се среща доста рядко в природата. Според експертите по биоенергия то притежава специални свойства, но преди да го използвате, трябва внимателно да проучите всичките му особености. 

Растението се използва за създаване на препарати за лечение на заболявания на очите, стомаха и стомашно-чревния тракт. То помага при туберкулоза и други заболявания на белите дробове и дихателните пътища. Основните му активни съставки са атропин и алкалоиди.

Тези растения ще ви отърват от злото и ще донесат просперитет в живота ви

Смята се, че беладоната помага и за лечение на ставите. А сокът й е мощно болкоуспокояващо.  

Въпреки ползите си, растението може да бъде изключително опасно. Още преди векове опитните лечители са казали, че не трябва да си правите шеги с него. 

Всички части на беладоната са силно отровни. Като лечебни суровини се събират само листата на растението и то само с ръкавици.

В никакъв случай, нито след, нито по време на събирането на листата, не трябва да докосвате лицето си с ръце - особено устните и очите си! Дори и малко количество сок от растението е достатъчно, за да предизвика халюцинации, делириум, зрителни увреждания и затруднения в говора.

За да го приемате правилно, трябва да се консултирате със специалист. При всички случаи трябва да го съхранявате на място, недостъпно за деца!

За нищо на света не правете това със снимките на починали роднини

И до ден днешен около беладоната витаят много митове и легенди. Известно е, че тя се използва за черна магия и е любима съставка в повечето тъмни ритуали. Най-интересното е, че това растение може да действа както като магически катализатор, така и като блокиращ елемент.

Ако капнете няколко капки сок от него точно на прага на входната врата на дома си, ще защитите себе си и семейството си от тъмни магии, от негативизъм и зли хора. Вашият враг, неприятел или завистник няма да може да остане в дома ви дълго време или изобщо няма да прекрачи прага му.

Беладоната е в състояние да изплаши и прогони всякакви призраци. За целта е достатъчно е да поставите клонче от растението в стаята, в която най-често усещате присъствието и да кажете: "Марш, тъмна душа! Марш, махай се!".

Бързо изхвърлете тези неща от портфейла си, ако не искате да останете без пари!

Листата на беладоната могат да ви предпазят от лоши очи и тъмна магия и извън дома ви. За целта трябва да ги сложите в торбичка, която да носите със себе си. Добре е преди това да ги изсушите, за да предотвратите попадането на сока на растението в околната среда и без да искате да си навредите. 

Както вече споменахме, шегите с това растение могат да бъдат изключително опасни, затова трябва да сте много внимателни с него! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Близ

Близ 03.01.2022 13:28

вИЕ дори не сте идиоти!

Да добавиме

Да добавиме 03.01.2022 23:56

Тя и пръднятя, е добра фея и с позитивна биоенергия и е магически катализатор, и осветлява пространството.

Добави

Добави 04.01.2022 0:31

И спирчката скоро и перука