logo

Всеки трябва да има тези 7 растения в дома си, вършат чудеса със здравето

Всеки трябва да има тези 7 растения в дома си, вършат чудеса със здравето

Цветята не само правят дома ни по-красив и уютен, но и притежават куп полезни свойства за здравето и емоционалното състояние

Едва ли има жилище, в което да няма поне едно цвете. Зелените интериорни елементи носят усещане за свежест, което толкова много липсва в градската среда.

Но не всеки знае, че цветята не само правят дома ни по-красив и уютен, но и притежават куп полезни свойства за здравето и емоционалното състояние. Те пречистват въздуха, а някои оказват благоприятен ефект върху човешкото здраве.

Ето какви растения определено трябва да имате на перваза на прозореца си, за да се предпазите от безсъние, главоболие, настинки и депресия.

Алое 

Алоето е изключително полезно. То отделя специални компоненти, които могат да елиминират вредните изпарения, излъчвани от нови мебели или покрития например. Освен това помага при безсъние и главоболие.

Носят нещастие, никога не вкарвайте тези цветя в дома си

А според езотериците влияе положително на човешкото биополе и предпазва от уроки и лоши очи. 

Бамбук

Бамбукът е много красиво и модерно растение, което е в състояние да разкраси всеки интериор. В допълнение, той абсорбира отрицателната енергия и създава положителна аура в къщата.

В апартамент с бамбук няма негативни мисли и прояви на агресия, а нивото на стрес намалява. А като бонус се смята, че цветето носи щастие и предпазва от лоши очи.

Домашен лимон

Това красиво и величествено декоративно дърво влияе благоприятно на атмосферата. Домашният лимон отделя около 80 полезни компонента. Един от тях са фитонцидите, които се борят с мухъла и гъбичките.

Растението убива патогенните бактерии във въздуха, а свежата му приятна миризма помага при безсъние и главоболие. Между другото, етеричните масла от лимон успокояват, помагат при тревожност и повишена възбуда.

Азалия

Освен факта, че азалията е много красиво цвете, което може да украси всяка стая и да зарадва с външния си вид, тя също така притежава успокояващ ефект върху хората. Облекчава стреса, намалява нивото на агресия, както при хората, така и при животните.

3 цветя, които ви обричат на самота

Цветето създава и положителна хармонична атмосфера и насърчава вдъхновението.

Антуриум

Антуриумът притежава доста мистични свойства. Смята се, че предпазва от уроки и зли очи и с помощта на невидима бариера пази дома от завистници и хора с лоши помисли.

Освен че създава чиста и лека аура, цветето притежава и лечебни свойства. Антуриумът намалява стреса и успокоява психиката. А в комбинация със спатифилума носи радост и хармония в семейния живот.

Здравец

Здравецът е уникално растение, което има не само красиви и приятни за окото цветчета, но и много полезни свойства.

Миризмата, излъчвана от цветето, е в състояние да успокои главоболието, да премахне раздразнителността и агресията. Здравецът дезинфекцира въздуха и дарява обитателите на жилището със здрав и спокоен сън.

Ако втриете етерично масло в уиски, можете да се справите с мигрена.

Това растение е тих убиец, бързо го изхвърлете от спалнята!

Растението прогонва комарите, молците и мухите. Освен това защитава хармонията и любовта. Изсъхващият здравец служи като предупреждение за опасност.

Замиокулкас

Това е доста необичайно на външен вид, но много красиво и стилно растение, което ще украси всяка къща. Освен това е едно от най-полезните цветя. То блокира въглеродния диоксид и идеално пречиства въздуха, подобрява съня, облекчава симптомите на мигрена, а също така намалява хроничните болки. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай